Jump to content

Fiducija, upomoć


Defacto

Preporučene objave

Moj otac posjeduje Kuću s tri stana . Nekretnina je etažirana te svaki stan posjeduje svoj poduložak u sudu. On je napravio tri darovna ugovora, po jedan stan svakom sinu. Problem: prije etažiranja nekretnine je podigao kredit te je upisana fiducija ( vlasništvo ) u korist banke, kredit bi se trebao otplaćivati još 15 g. Banku smo zamolili da nam prebaci s fiducije na hipoteku, ona nas je iako smo uredni platiše već godinama odbila, onda smo molili da ostane fiducija na svim etažama samo da se promijeni davalac fiducije ( da ne bude naš otac nego da nas upiše kao vlasnike i davaoce fiducijarnog prava ), te da smo voljni prihvatiti sve pravne obveze i radnje koje banka traži, preuzimanje kredita, popisivanje ugovora itd… i to su nam odbili. Što sad da radimo, dali da stavimo predbilježbu i koliku ta predbilježba ima težinu, dali smo s njom sigurni u slučaju smrti oca, da nakon isteka kredita će se darovni ugovori odmah provesti? Jer 15 g. je puno vremena bojimo se ikakvih promjena, dali smo s predbilježbom sigurni???

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predbilježba daje određenu sigurnost da će onaj tko bi eventualno htio dobiti od Vašeg oca nešto u vidu te nekretnine (služnost, ispravu za upis vlasništva, nekakav drugi teret) vidjeti da nije prvi na redu za stjecanje i time će gotovo 100% odustati jer će znati da prvo vi imate pravo (ako je osnovano) pa tek onda on

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ugovorom nekretnina vašeg oca prepisana je na banku davatelja kredita.nekretnina je sada vlasništvo banke sa vašim pravom da u istoj živite i o istoj se brinete kao dobar gospodar.

banka vas je odbila u važim zahtjevima iz razloga što banci nije u intersu da kao garanciju za otplatu kredita uzme nekretninu manje vrijednosti bez obzira na to što ste dio kredita uredno otplatili ili hipoteku pa u slučaju da na vrijeme ne otplačujete kredit tada banka mora putem suda tražiti izmirenje obveze.ovako ima nekretninu pa je proda.

po urednoj otplati kredita,koju možete obaviti i ranije,nekretninu ponovo prepisujete na bivšeg vlasnika ili njegove nasljednike.

u slučaju smrti vlasnika ,prije otplate kredita ,na ostavinskoj raspravi treba ukazati na ugovor o kreditu i

fiduciju kao i darovni ugovor a što se zabilježi u rješenju.

 

banka će prodati nekretninu navedenu u ugovoru i za nižu cijenu od procjenjene,do namirenja svojih troškova,samo ako ne otplačujete uredno kreditnu obvezu.

kredit može otplatiti i neko treči.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija