Jump to content

Hitno potrebna pomoć žele rušiti garaže sagrađene 1978


Tanita

Preporučene objave

Molim Vas pomoć ako itko zna kako. Naime radi se o garažama koje su sagrađene 1978 na zemljištu koje je svekar kupio od susjeda ali tada pa sve do danas sada već pokojni susjed nije prenio navedeno zemljište na sebe te tako ni svekar nije uspio rješiti ništa od papira jer za sve je bio potreban dokaz da je svekar vlasnik zemljišta. 30 g. svakodnevno slušamo istu priću kako je prijenos zemljišta u postupku ali ništa od toga a, sada još kao točka za kraj zet pokojnog susjeda tužio nas je za bespravnu gradnju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaka stvar koja se na određenoj nekretnini nalazi dulje od 20 godina dosjelošću stječe pravo da se tamo i nalazi. Dakle, što se tiče posjeda, ukoliko dokažete da je garaža građena kada ste rekli i da ste od tada u njezinom posjedu, Imate pravo na upis posjeda. Kada upišete posjed, uz dva svjedoka dokažete da ste u posjedu bili duže od 20 godina i tražite da se nekretnina prepiše vama u vlasništvo. Što se tiče bespravne gradnje, sve ovisi o tome kakav je zakon o građenju bio na snazi kada ste gradili navedenu garažu. Ne može se primjenjivati novi zakon na nešto što je građeno 1978. Usput, ako Vas je prijavio građevinskoj inspekciji, ukoliko nema debele veze i poznanstva, građevinska inspekcija neće ni izaći na spornu lokaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Skrito,jeste li potpuno sigurni u ovo što ste napisali?

 

"Usput, ako Vas je prijavio građevinskoj inspekciji, ukoliko nema debele veze i poznanstva, građevinska inspekcija neće ni izaći na spornu lokaciju."

 

Nije da sam za rušenje, ili da Vas napadam, ali ovo je prilično smjela tvrdnja, koja Taniti može probuditi lažne nade.

 

Što pak se tiče bepravne gradnje, prekršaj ili kako god je bilo sankcionirano u vrijeme gradnje ('78.) je ionako otišlo u zastaru, ali mjere uklanjanja ne zastarijevaju.

A znamo da je famozni datum do kojeg nisu potrebne dozvole veljača 1968.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija