Jump to content

kako izbrisati nezakonito upisivanje grada iz katastra


dam

Preporučene objave

zamislite ovo!? izbrisavši me iz katastra, grad mi se 2006. na osnovu nekakvog rješenja nezakonito upisao u posjed na česticu koja je predviđena po prostornom planu za put, bez da me prije toga uopće obavijestio o tome. čestice koje su oko te sporne koja je asfaltirana 2007. i u funkciji prometnice otada, također su moje vlasništvo ili su bile moje, dok ih nisam bio prodao (znači papiri su čisti). vlasnički list za spornu česticu nemam jer je još uvivjek na mojim precima. s gradom sam dogovorio obeštećenje, međutim nisam ga dobio. ostali susjedi kojima put ulazi u česticu su dobili obeštećenje. što da radim? gradonačelnik koji se sa mnom pred svjedocima rukovao i dogovorio obeštećenje uporno me izbjegava i upućuje na njegovu pravnu službu koja je odlučila da me ipak neće obeštetiti.kradegrad - biograd

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste prethodno bili upisani u katastru, o promjeni ste trebali dobiti rješenje na koje ste se mogli žaliti.

 

Ako rješenje niste dobili, možete tražiti obnovu postupka u roku od mjesec dana od kada ste saznali za promjenu. Tražite, pismenim putem, rješenje, i zahtijevajte obnovu postupka.

 

Što se tiče obeštećenja, očito ćete morati na sud.

 

Usmeni dogovori s administracijom, političarima i sličnima - sa svjedocima ili bez - su bezvrijedni, naročito ako se radi o imovinskim pitanjima. Sa činovnicima se komunicira isključivo, samo i jedino pismenim putem, eventualno usmeno uz službeni zapisnik, i uvijek sa najviše rangiranom nadležnom osobom do koje se može doći.

 

U krajnjoj liniji, nije gradonačelnik aga (iako se neki tako ponašaju) pa da daje i odlučuje ko da je njegovo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija