stampika2 objavljeno: 10. studeni 2008. Dijeli objavljeno: 10. studeni 2008. -nakon 22 godine sam saznao da nisam biološki otac djetetu koje odgajam.Imam li kakvo pravo tražiti naknadu za odgoj od pravoga oca,ikako? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ultra odgovoreno: 10. studeni 2008. Dijeli odgovoreno: 10. studeni 2008. Poštovani, ja Vam, budući da nisam pravnik,ne mogu dati odgovor možete li tražiti naknadu za odgoj djeteta. Ali moje moralno gledište je sljedeće:pretpostavljam da je saznanje bilo težak šok,ali da li je dijete koje ste odgajali i voljeli 22 godine "manje" Vaše dijete pa ga stoga treba staviti u materijalne okvire?Što bi se desilo kada bi svi roditelji koji usvajaju djecu tražili materijalnu naknadu od države? Žali bože mnogih "bioloških" roditelja što su uopće roditelji.Budite sretni i ponosni ako ste odgojili dobru i kvalitetnu osobu, koja će, ukoliko je takva, zauvijek ostati VAŠE dijete. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
stampika2 odgovoreno: 10. studeni 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 10. studeni 2008. -lijepo rečeno,ali taj se ljubavnik sada šepuri u mime stanu,bez ikakovih moralnih obaveza. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 10. studeni 2008. Dijeli odgovoreno: 10. studeni 2008. To se meni nebi događalo. Imate li vi svoje "JA"? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 10. studeni 2008. Dijeli odgovoreno: 10. studeni 2008. dijete rođeno u braku je zajedničko dijete . postojala je mogučnost da osporite očinstvo u roku od 6 mjeseci po rođenju dijeteta. kada dijete navrši 18 godina može osporavati očinstvo. otac si na papiru. zakoni su takvi ,štite dijeca. a osobito pokvarene žene. mada bi trebala postojati mogučnost naplate svega uloženoga u njeno dijete a i psihičke boli i to samo od žene provjeri sa dijetetom ,možda te žena laže da bi ti napakostila dok im trebaš umiljate su ko mačke a kad im ne trbaš grebu. ako je stan zajednička bračna stečevina što ne tražiš podjelu imovine a ne da se drugi šepuri u stanu koji si i ti stekao. petpetica nedavno sam pročitao da se kod identifikacije poginulih u domovinskom ratu utvrdilo da 4% očeva poginulih nisu bioliški očevi a 0,04% majki nisu biološke majke. žene u Hrvatskoj po tom pitanju zaostaju za ženama u Engleskoj.(7%) Blaženo neznanje! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zzz_zzz odgovoreno: 10. studeni 2008. Dijeli odgovoreno: 10. studeni 2008. mali ispravak kolege: ocinstvo ste mogli osporavat do 7. godine djetetova zivota. To vam naravno sada nista ne znaci, ali sto bi vam mozda moglo znaciti je sljedece: Vase djete ima pravo osporavati vase ocinstvo do svoje 25. godine zivota i traziti utvrđivanje ocinstva te druge osobe. Ako to ucini a ujedno je student/nezaposlen moze traziti 5 godina u natrag alimentaciju od novo utvrđenog oca te uzdrzavanje do svoje 25. godine(ako studira) odnosno godinu dana ako je nezaposleno. Ja bi vam savjetovao da se sa djetetom dogovorite da upise fakultet i tuzi tog drugog muskarca. Tako cete ga podvrgnuti barem jednome postupku i troskovima 5 godina zivota djeteta Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
stampika2 odgovoreno: 10. studeni 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 10. studeni 2008. -imam ja svoje "JA",ali ne trčim pred rudo Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
stampika2 odgovoreno: 10. studeni 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 10. studeni 2008. -hvala svima na pomoći i savjetima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.