Jump to content

trudna a tek se zaposlila


toga

Preporučene objave

Moje pitanje će biti konkretno.

2 godine sa radila na neodređeno. U 9 mjesecu dobila sam poslovno uvjetovani otkaz i sa 30.09. završila sam s otkaznim rokom.

Zaposlila sam se na novom radnom mjestu od 03.11. i saznala da sam trudna.

Sa novim poslodavcem sam sklopila Ugovor o radu sa probnim rokom 4 mjeseca a ako bude sve OK Ugovor mi se automatski produljuje na neodređeno.

Novi poslodavac mi vjerojatno neće produljiti Ugovor nakon što mu budem rekla da sam trudna, a neću moći skrivati trudnoću jer sam već u 12 tjednu.

 

Samo me zanima koja su moja prava i da li imam pravo na financijsku pomoć i koliko ona iznosi? Kod bivšeg poslodavca imala sam neto plaću 6.000,00 kn, a kod novog 4.000,00 kn?!

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nebitno je radite li na određeno ili neodređeno, pravo na naknadu imate,i ukoliko odete na komplikacije i kasnije redovitu rodiljnu naknadu.

 

Ukoliko Vam poslodavac da otkaz,opet imate pravo na naknadu a na pitanje kolika će ona biti:uzima se prosjek plaće u zadnjih 6 mjeseci prije mjeseca u kojem odete na bolovanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svakom slučaju imat ćeš pravo na naknadu, no obzirom da su u tvom slučaju moguće kombinacije i raspetljavanja raznih tipova, bilo bi jako teško sve te varijante ovdje pobrojati. (bolovanje, pa prekid radnog odnosa, bolovanje bez prekida, stupanje na rodiljnu potpiru bez prethodnog bolovanja, rodiljna potpora iz radnog odnosa ili bez njega.......), lijepo ti sjedni s poslodavcem, pa dogovori nešto, da znaš sama na čemu si.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija