Jump to content

zastara duga na poreznoj


recycled

Preporučene objave

Pišem za prijatelja pa recite ako koji podatak fali, pa cu ga prenijeti.

 

Naime, imao je obrt do 1995. i bavio se završnim radovima u graditeljstvu, radio je na obnovi i kako je država imala duge rokove plaćanja, nakupilo se poreza i obaveza za radnike na poreznoj. To je sve uredno evidentirano. Tada se desila Glumina banka, navodno su novci za platiti kooperantima koji su radili na obnovi evidentirani na račun Glumine, sa kojeg je trebalo platiti kooperantima, i onda je Glumina propala. Par mjeseci nakon toga prijatelj je pozvan na sud (ni sam ne zna objasniti kakva je priroda tog poziva) da se izjasni glede duga prema poreznoj upravi. On je bio ljut i dosta je agresivno prema svima natupio, vikao da kada država njemu plati šta je dužna da će on platiti dug sa kamatama. Otišao je sa suda, nikad nije dobio nikakvo rješenje. Dio dugovanja je tada plaćen (krajem 95'), ostali su doprinosi za zdravstveno i mirovinsko. Od porezne nikad nije pokrenuta ovrha, dapače imali su obrt otvoren na njegovu ženu, on je dvije godine bio prijavljen kao radnik na dobru plaću, nisu mu sjeli na plaću. Ali sve ovo vrijeme uredno dobiva dvije uplatnice : ukupni dug za zdrv. osig i ukupni dug za mir. osig., svaki put su malo veći iznosi zbog kamata, ali ponavljam, ovrha nikad nije pokrenuta.

 

Da li je u ovom slučaju nastupila zastara ili bi uplatnice trebale prestati dolaziti da počne teći vrijeme koje se računa u zastaru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Zastara poreznog duga je tri godine od isteka godine u kojoj je utvrđena porezna obaveza zatvorio obrt 1995. znači da porezna zastara počinje teći od 01.01.1997.g. i traje tri godine a apsolutna nastupa po proteku šest godina. uplatnice koja dolaze u utvrđivanju roka zastare ne stvaraju zastoj roka ali trebaš podnijeti zahtjev poreznoj za utvrđivanje zastare poreznog duga i tako dugo inzistirati dok sve ne proknjiže,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija