Jump to content

Prijava izmišljene prijetnje - molim pomoć


Samohrana-Petra

Preporučene objave

Ukratko....bivši dečko živio kod mene, dovukao sa sobom brata i njegovog prijatelja. Nakon prekida sa dečkom i prilikom selidbe stvari brat otišao na mup dati iskaz da mu je moja majka prijetila smrću...što je nebuloza, izmišljotina, samo da se nekom napakosti, no to sad nije bitno. Majka je bila na razgovoru u MUP-u, dala iskaz i ja kao svjedok jer sam bila prisutna prilikom selidbe stvari, da bi na kraju saznala da je dotični otišao čak u državno odvjetništvo dat prijavu.

Predmet je sad na sudu, naravno da majku čeka poziv sigurno, pa mene sad zanima koje će biti posljedice za nju, mislim, kako uopće dokazat da nikakve prijetnje nije bilo, naravno to je njegova riječ protiv nje, koje su moguće sankcije, novčana kazna?

Po takvom svaki se može sjetit nekog tko mu se zamjerio i kao otić prijavit da mu prijeti i ovom se odma dosudi da je kriv? Sve mi je to i smiješno jer je žena u pedesetim godinama i nikad nije imala problema sa zakonom, čak niti radi prebrze vožnje. Dapače imamo dokaze da smo predali dokumentaciju radi potraživanja naplate stanarine za dotičnog i njegovog brata kao i radi nestalih stvari iz kuće, da bi sad se ovaj osvećivao na takav način.

 

Molim savjet, što možemo očekivati

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U kaznenom postupku sud primjenjuje načelo 'in dubio pro reo', tj. 'u sumnji u korist optuženog'.

 

Zbog toga je lako moguće da osoba koja je počinila kazneno djelo bude oslobođena (zbog nedostatka dokaza), ali je skoro nemoguće da osoba koja nije počinila kazneno djelo bude osuđena.

 

Teret dokazivanja nije na tvojoj majci, nego na tužitelju. On mora dokazati da je ona kriva. Ona se smatra nevinom dok se ne dokaže da je kriva.

 

Iz toga proizlazi da se neopravdano bojiš i da nema šanse da bude osuđena. Ako je istina da nije prijetila, naravno.

 

Ako je stvarno prijavio prijetnju bez osnove, državno odvjetništvo će najvjerojatnije odbaciti njegovu prijavu, pa predmet neće ni doći do suda.

Ako ipak dođe do suda (bez obzira da li državno odvjetništvo podigne optužni prijedlog, ili to učini oštećenik kao tužitelj, tj. brat) nema šanse da bude osuđena bez jasnih dokaza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija