Jump to content

povreda na radu


tetanena

Preporučene objave

Bok. Imao sam jednu povredu na radu sa bolovanjem od 100 %. Prilkom rada na poslu laktom sam udario o profil pri cemu sam izgubio svjest.Srusio sam se i vise puta udario glavom o beton.Prilikom pada doslo je do loma lubanje. Kasnijim pretgrama utvrden je gubitak jednog djela sluha.Moja osnovica iznosi 3300 kn a na isplatnoj listi sam primjetio da moj poslodavac izdvaja 0.5 % za ozljede na radu.Mene sad zanima dal imam pravo na kakvu novcanu odstetu i prema cemu se to odreduje? I ako moj poslodavac placa samo obavezno zdr. osig, a za ozlj. na radu nista ne izdvaja u kakvoj sam onda situaciji? Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svaki poslodavac je obavezan pri obračunu doprinosa na plaće,obračunati doprinose za osnovno zdravstveno osiguranje (15%) i doprinos za prava u slučaju ozljede na radu i profesionalne bolesti (0,5%).

 

kako ste imali povredu na radu,dužni ste bili otići i u HZZOZZR (hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zaštite zdravlja na radu),tj.vaš je poslodavac ozljedu trebao prijaviti HZZOZZR-u na posebnim,za to predviđenim obrascima.

 

također,svaki poslodavac mora voditi i knjigu nadzora iz područja zaštite na radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija