Jump to content

zalba visokom prekrsajnom sudu


anonimno

Preporučene objave

Zanima me kako bi trebala izgledati zalba visokom prekrsajnom sudu, odnosno da li je ista forma kao i zalba prekrsajnom sudu? I da li je potrebno opsirnije obrazlozenje te da li se mogu pozvati na svjedoke.

Cinjenica je da se cijelo vrijeme postupka nisam zalio i sad mi je novcana kazna zamjenjena zatvorom.A imam svjedoka koji moze potvrditi da nisam pocinio prekrsaj, pa bi se zalio visokom sudu u zg. Adresu sam nabavio i ako je u redu poslao bi zalbu preporuceno.

U biti sta uopce znaci da je zalba dopustena "putem ovog suda"? Na koju sad adresu da saljem zalbu? U Zagreb ili u Metkovic? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pobrkao si rješeje o počinjenom prekršaju i rješenje o zamjeni nočane kazne za kaznu zatvora. Na ovo prvo nemaš pravo želbe jer je postalo pravomoćno. Na ovo drugo imaš pravo žalbe ali nemaš pravo predlagati nove svjedoke ili nove činjenice. Možeš se jedino žaliti da npr. nisi primio rješenje o zamjeni ili da ti nije dobro izračunat broj dana koji moraš provest u zatvoru. Žalbu šalješ u Metković, ali naslovljavaš za Visoki prekršajni sud u Zagrebu. Još uvijek imaš vremena platit kaznu, pa nećeš u zatvor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eh sad... ne mozes platiti, a postoje okolnosti zbog kojih ne smijes u zatvor... proizlazi da bi ti u stvari mogao raditi sto hoces jer te se ne moze nikako sankcionirati, eventualno jedna packa i dvije zdravomarije.

ne znam, ne vjerujem da ti moze upaliti nesto u tom pravcu jer su vrlo tolerantni po pitanju primanja u zatvor, npr. drzali su tamo dojilju, a dojence su joj dovozili u zatvor na dojenje...

btw, koliko uopce moras u zatvor?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sada ti je gotovo, il platiš il u zatvor. Dok se nije donijelo rješenje mogao si se dogovoriti sa sudskim izvršiteljem, da otplatiš kaznu na rate. Pošto dobrovoljno nisi platio, a prisilna naplata u roku od 6 mjeseci nije uspjela, donosi se rješenje o zamjeni novčane kazne za kaznu zatvora. Kad se donese to rješenje, nemaš više mogućnosti da platiš kaznu na rate. Ako ti je bila kazna do 500 kn mogao si birati: ići 3 dana u zatvor ili pristati na rad za opće dobro na slobodi. Ako je bila takva kazna, sad ti je kasno i za to. Ako ne misliš platiti, javi se sudskom izvršitelju u prekršajnom sudu, da ti da dokumentaciju za zatvor, jer ako policija dođe po tebe platit ćeš i troškove privođenja, koji nisu mali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iman 4 dana zatvora.U zatvor nemogu iz zdravstvenih razloga.Neznam kako su mogli zatvorit dojilju ako postoji posebna odredba u zakonu o prekrsaima da se kazna zatvora prema trudnici ili majci djeteta do jedne godine ne moze odrediti.To je clanak 47. u zakonu o prekrsajima :-o

Mislim da cu se svejedno zalit nebi li gospodjica "zastara" navratila do mog slucaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija