Jump to content

privremeni rad za drugog poslodavca


imported_nikša

Preporučene objave

Molim vas za savjet i pomoć...

Zaposlen sam u turizmu i sada, u zimskom periodu hotel u kojem radim kao kuhar zatvara. Imam neplaćenih prekovremenih sati, godišnjeg i još štošta te neću raditi cca. 4 mjeseca, a u to vrijeme ću biti i dalje prijavljen i primat osnovnu plaču po ugovoru...

Pitanje: da li za to vrijeme smijem raditi za drugog poslodavca, da li me i kako on(drugi poslodavac) prijavljuje s obzirom da sam već prijavljen odnosno zaposlen na neodređeno vrijeme i ako je moguče kakve "papire i potvrde" moram imat od svog poslodavca... Napominjem da moj poslodavac nema ništa protiv da radim kod drugog dok sam slobodan... Hvala! :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

najbolji način bi bio da vi i sadašnji poslodavac dogovorite sporazumni raskid ugovora o radu te da vas novi poslodavac prijavi, ukoliko je sigurno da bi vas on prijavio te da ne bi kasnije bilo štetnih posljedica po vas (npr.prijavi vas na dva-tri mjeseca pa vam da otkaz a stari poslodavac vas ne želi ponovo zaposliti.)

 

ukoliko ste već u radnom odnosu a želite raditi još negdje,kao u vašem slučaju,može vas prijaviti na ugovor o djelu,ali to je rizično iz razloga što po takvom tipu ugovora možete odratiti samo posao koji ne traži kontinuitet,npr.treba da novom poslodavcu "uskočite"kao kuhar ako ima povećane potrebe za radnikom,(svatovi,domijenak,nekakav događaj koji se završava).

 

promislite malo,ipak kažete da imate za ta 4 mjeseca što hotel ne radi plaćene i doprinose i plaću.možda je i bolje vrabac u ruci nego golub na grani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija