Jump to content

T-mobile


davor1984

Preporučene objave

Postovani,

Zanima me jedna pravna informacija u svezi ponude mobitela od strane T-mobile,

Bazirat cu se na uredjaj iz T-mobile ponude "Nokia 5310 XPressMusic black i zvucnici"

- Cijena uredjaja u simpa paketu iznosi 898,00 kuna. Paket se sastoji od novog simpa broja, te dodatnih 800,00 kuna na sipma racun kroz 20 mjeseci. (T-mobile)

- Cijena samog uredjaja iznosi 1298,00 kuna. (T-mobile)

Izvor: web stranice, te sluzba za korisnike.

 

Cijena samog uredjaja, kao sto i sama rijec govori kaze da je uredjaj sam, te je u samom startu skuplji, te samim time kupcu govori to da nije vezan uz T-mobile sto se tice koristenja. Dakle kupcu su od strane T-mobile ponudjene razlicite cijene istog uredjaja, a najskuplja cijena je ona cijena uredjaja koji je samostalan.

Samim time mislim da se ovdje krsi Zakon o obveznim odnosima, po clanku 280, po kojem se kupac dovodi u zabludu, jer mu se nigdje ne govori da je sam uredjaj kodiran na T-mobile mrezu, dakle i onaj u simpa paketu (sto je normalno i logicki) i onaj sam uredjaj.

 

Dakle kupac (ja) kupi navedeni uredjaj po 898,00 kuna i po 1298,00 kuna, u biti je dobio isti uredjaj, samo ce po jeftinijoj cijeni dobiti jos i simpa paket, a po skupljoj ga se dovodi u zabludu da je dobio slobodan mobilni uredjaj koji ce moci koristiti na sve mobilne mreze, te time mislim da se kupca dovelo u zabludu.

 

Ovo je samo jedan navedeni primjer odredjenog mobilnog uređaja iz T-mobile ponude, a ako se pogleda dublje, svi ostali uredjaji u T-mobile su uvijek jeftiniji u simpa paketu nego li samostalno. A samostalno, sama rijec govori, samostalno=skuplje=nevezan za mrezu.

Napominjem da se prilikom dekodiranja mobitela gubi garancija.

 

 

Slusam misljenja...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija