Jump to content

Oduzete stvari


A380

Preporučene objave

Ovisi hoće li ODO podignuti optužnicu protiv tebe, ako podigne, vratiti će ti se kad završi sudski proces. evo meni je već 6mj. oduzeto racunalo. I pitao sam na ovom forumu kako dobiti odštetu za to, al nemaju ti ovdi pojma, izgleda da svi rade u državnim uredima, jer nedaju protiv policije.

Ja bi ti rekao šta mislim o hrvatskoj policiji ali će me cenzurirati pa neću, jel vidiš, nemožeš više ni reći šta misliš, ah dobra stara vremena.

Treba otići na prosvjed u petak u 6h "protiv policijske represije"!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Državno odvjetništvo ocjenjuje da li oduzete stvari trebaju u kaznenom postupku ili ne. Ako trebaju, neće Vam biti vraćene do kraja kaznenog postupka (vjerojatno), a ako su sredstvo počinjenja kaznenog djela ili se njihovo vraćanje protivi zakonu ili moralu društva neće Vam nikada biti vraćene.

 

Policiju se ne može kriviti ako radi svoj posao i pokušava otkriti počinitelje kaznenih djela. U proces otkrivanja ulazi i oduzimanej predmeta za koje se sumnja da su potrebni za kazneni (ili prekršajni) postupak.

 

Ako se stvari neosnovano oduzmu, onda se iste moraju vratiti, ašteta se može nadoknaditi putem tužbe protiv države.

 

Svatko nezadovoljan policijskim radom ima načina da zaštiti svoja prava.

 

Legalis nikada ne štiti nezakonit ili nemoralan rad policije. Dapače, na ovom forumu imate nebrojeno postova s uputama kako pokušati ishoditi svoja prava u slučajevima gdje je policija nepravilno postupala.

 

Druga stvar je što dio korisnika želi opravdati svoja kaznena djela ili prekršaje, nepravilnim policijskim radom. U takvim slučajevima ne možete očekivati previše razumijevanja - ne od Legalisa, već od članova foruma kojih je više tisuća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mene zanima koliki je rok zadržavanja ako nema kaznenog djela ili ako ODO ne podigne optužnicu protiv mene?

Po dobivenom odgovoru netko može uzeti nešto od mene i čuvati to vječno dok ODO ne podigne optužnicu. Ali koliko mi se čini da rok vraćanja stvari nije definiran. Time oni mogu otezati situaciju koliko žele. Najviše me smetaju oni koji misle da netko osuđuje policiju bez razloga.

 

Policija u ovoj državi nije normalna i ne drži se nikakvog zakona. Prvo pitanje u postaji koje mi je upućeno bilo je "hoćeš li da te isprebijam" e ako je to u zakonitoj državi normalno onda neka se oni koji ih brane klone ovog foruma jer nisu svjesni zbilje. U teoriji sve lijepo, a u praksi "kadija te tuži kadija ti sudi"

 

Netko za koga sud nije donio presudu da je kriv ne bi se trebao osuđivati niti mlatiti, ali nažalost to nije praksa.

 

Tim siledžijama je sve pušteno na volju. Tko ih kontrolira???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako nema kaznenog djela, stvari se vraćaju odmah po saznanju da nema kaznenog djela.-

 

Ako postoji sumnja u isto, onda se stvari drže dok se ne završi obrada predmeta.

 

Glede kontrole policije, što ste poduzeli glede toga?

 

Jeste li ih možda prijavili MUP-u, Unutarnjoj kontroli, Općinskom državnom odvjetništvu??

 

Vjerujem da niste poduzeli niti jedan korak do toga, ali ste ipak naveli da nitko ništa ne poduzima glede njih.

 

Kako će poduizmati ako se nitko ne žali i ne traži svoja prava :-o:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako postoji sumnja onda koliki je taj rok za sumnju. Opet kazem nista ih zakonski ne spriječava da zadržavaju robu koliko žele.

 

Što se tiče poduzimanja nečega protiv policije. Da, poduzeo sam dobar dio onoga što ste naveli. Unutarnja kontrola je reagirala kao da je to sitnica. Već jedan niz godina pokušavam pravdu istjerati na svijetlo dana međutim ne bi vjerovali koliko te institucije štite jedna drugu.

 

Policija je tu da otkloni sumnju na neko kazneno djelo, točnije da ispita ima li tu kaznenog djela. Tući nekoga da bi ste to doznali je kazneno djelo i oni to čine. Vi možete potpuno nevini, igrom slučaja završiti u policiji na ispitivanju i dobiti batine, ne bi bili ni prvi a ni posljednji.

 

Nema nekog neovisnog tijela u ovoj državi koje kontrolira rad policije. Sud će im recimo za sve što zatraže dati nalog, ama baš sve. Pretres, uhićenja, uhođenja.... Čemu uopće sud? Zašto sve to ne radi policija. Teorija kaže da ti mogu pretresati stan do mile volje i kad to požele. Probaj ti u jednoj manjoj srediti stati nekom iz krim policije na žulj. Pa sve da ti nisu našli ništa 10 puta oni će dobit nalog za 11. put. Jesi se kad zapitao možda tko ih kontrolira pri unosu podataka u pol. terminal? NITKO. Tamo pak mogu napisati da si konzument opojnih droga a ti nikad nisi niti Ronhill popušio a kamoli primirisao drogu. Kako ćeš ti znati za to? Zakon kaže da možeš dobiti te podatke. Samo da te obavjestim da ih ja pokušavam dobiti već zadnje 4 godine. Nema službenika s kojim nisam razgovarao i koji mi se nije smijao u facu. Vjerujem da se tebi nije nikad ništa takvog dogodilo pa možeš dijeliti te savjete.

Što misliš zašto mi ne ulazimo u EU? Zato što nam je cijeli pravosudni aparat užasan, policija, pravosuđe, ODO itd.

 

Vjeruj mi, nije sve onako kako piše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovor za "Pravdoje":

 

Nika nisam bio priveden. Vjerojatno i zato što se ne bavim sumnjivim poslovima.

Međutim radio sam par godina na kaznenom, i znam kako policija radi. Često nesajvesno, često pogrešno, ali nije nas do toga dovelo sređeno društvo, već razina kriminalnih aktivnosti.

 

Glede oduizmanja predmeta reao sam već sve. Dok traje sumnja, predmet se zadržava. Ako smatrate da ste u pravu, imate mogućnost tužbe protiv RH. Ako ste u pravu dobit ćete parnicu i odštetu nastalu uslijed nesnovanog držanja predmeta.

 

No ako niste u pravu, snosit ćete troškove parničnog postupka. Ako ste dakle toliko uvjeren u svoju nevinost imate načina da istjerate svoju pravdu.

 

Glede policijsih evidencija.

U pravu ste kada ste rekli da su Vam se smijali na Vaše traženje uvida u evidencije MUP-a.

Te evidencije nisu namijenjene građanima, već policiji za lakši rad.

Demantirat ću Vaš izvor da Vas netko može registrirati kao korisnika droga bez razloga. Ničije ime se ne može bez razloga uvesti u nikakve evidencije. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija