Jump to content

prigovor na prostorni plan


Mande

Preporučene objave

Poštovani, molim savjet.

Prije dva mjeseca u općini u kojoj živim zbog prigovora građana, prostorni plan nije prošao. Dva mjeseca poslje odrađene su njegove izmjene. U prvom prostornom planu lokalna cesta koja nije bila ucrtana preko moga zemljišta, međutim micanjem ceste lkalnih šerifa cesta u drugo prostornom planu hvata moja četiri zemljišta, s time da je na petom po novom planu ucrtana i škola. Sve to u prvom planu prije izmjena nije bilo.

Rečeno mi je da plan postaje važit kada bude objavljen na internetu, a da nemamo pravo žalbe, jer je javni uvid bio za prvi plan i prigovori. Koliki je rok na prigovor od dana objave i može li se na internetu službeno objavljivati jedan plan. Očito se radi o nekim mučkama stoga vas molim kome da se obratim. Prostorni plan moje male općine, naime jučer je objavljen na internetu, ali skroz drugačiji nego što je javnost upoznata pri prvom javnom uvidu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko znam odluka o prihvaćanju prostornog plana (nakon svih pribavljenih suglasnosti Ministarstva i župana)mora biti objavljena u službenom glasilu (ako je općina mala i nema svoje glasilo onda je to službeni glasnik županije).

 

Nisam baš shvatila jeli u Vašem slučaju procedura ispoštovana, mislim jel bilo samo jednog javnog uvida (o tome pročitajte više u Zakonu o prostornom uređenju i gradnji). U članku 93. ZAkona o prostornom uređenju i gradnji piše sljedeće:

(1) Ako se prijedlog prostornog plana na temelju prihvaćenih očitovanja, mišljenja, prijedloga i primjedbi u javnoj raspravi tako promijeni, da nova rješenja nisu u skladu s programskim polazištima iz odluke o izradi prostornog plana ili kada se promjeni granica građevinskog područja ili kada se promjenom utječe na vlasničke odnose, provodi se ponovna javna rasprava.

 

U slučaju sumnji možete se telefonski, pismeno ili osobno obratiti Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva čiji savjetnici će vam dati pravu infromaciju za daljnje postupanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na informaciji koja će mi biti od velike pomoći.

Općinso Vijeće je na svojoj sjednici održanoj 16.10.2008.g. donilo Odluku o izmjenama i dopunama Prostornog plana općine.

Grafički prikaz tim izmjena na javnom uvidu za mještane nije bio a ni javna rasprava, već je sve ovo osvanulo na internetskoj stranici jučer.

Općina o svemu šuti i čeka da prođe žalbeni rok, jer mnogi nemaju internet, a pogotovo starije osobe.

Javnog uvida NEMA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija