Jump to content

Sud i MUP


zalba

Preporučene objave

Dobar dan.

 

Nadam se da neko ovdje ima iskustvo sa slicnim problemom.

 

Naime ostao sam bez vozacke (uzela ju policija), isti dan osudjen (pravomocno), i dobio oduzimanje vozacke na 3 mj.

 

E sad, problem pocinje nakon mjesec dana kad od mupa dobivam obavjest da mi od tog dana kad sam dobio obavjest pocinju teci ta 3 mjeseca.

 

Pitao sam na sudu kaj je to, i oni su mi sam rekli tipa, "to je problem u njihovoj administraciji (MUP-ovoj), a ionak niste puno dobili"

 

Znaci ja imam pravomocnu presudu i od tog dana vozacka je na policiji, ali su je oni sproveli u svoju administraciju tek mjesec dana kasnije.

 

Sto napraviti, otici cu na policiju, ali iz dosadasnjeg iskustva ne gajim bas neke nade. Molio bi vas za savjet, pogotovo ak je neko vec imao slicnih problema.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U naredbi o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole navedeno je:

 

1. Vozačka dozvola broj_____________________________kategorije/vrste vozila_________________________,

 

izdana u _______________________ na temelju članka ____. stavka ___ ZSPC-a.

 

 

Za vrijeme trajanja mjere opreza oduzimanja vozačke dozvole vozač ne smije upravljati motornim vozilom u prometu na cesti.

 

Vozačku dozvolu oduzetu na temelju članka ____. stavak ____ ZSPC-a može se, uz predočenje ove Naredbe, preuzeti čim prestanu razlozi zbog kojih je oduzeta, a najkasnije u roku od tri dana.

 

Vozačka dozvola temeljem članka ____. stavka ____ ZSPC-a privremeno se oduzima na ________, računajući od sata kada je ista oduzeta.

 

Ako se vozačka dozvola ne preuzme nakon proteka roka od _____________________ računajući od sata njezinog oduzimanja, narednog radnog dana vozačka dozvola biti će dostavljena tijelu u čijoj se evidenciji vodi vozač.

 

 

Na mjestima gdje su crte policijski službenik je rukom upisao potrebno.

 

Očito da svoju vozačku dozvolu niste preuzeli, a mogli ste.

 

Ukoliko ste zatečeni da upravljate vozilom u vremenu od datuma kad ste mogli preuzeti vozačku dozvolu do datuma početka izrečene zaštitne mjere, mogli ste biti sankcionirani samo za nenošenje vozačke dozvole.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zalba je napisao:

...

Naime ostao sam bez vozacke (uzela ju policija), isti dan osudjen (pravomocno), i dobio oduzimanje vozacke na 3 mj.

...

 

 

neke sitnice su vam promakle jer ovo sto ste napisali nije moguce

 

ukoliko jeste, treba na rjesenje o deponiranju vozacke napisati zalbu obzirom da je vozacka vec oduzeta preko 3 mjeseca

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@ljutko

 

da neobicna situacija, zato sam i pitao jel neko imao slicno iskustvo.

 

inace petpetica je dobro pogodio/la stvar, napuho sam malo prek 1,5. I sproveden sam po brzom postupku.

Sad spletom okolnosti nisam imao onaj papir o oduzimanju vozacke, a kako sam u dzepu vec imao pravomocnu presudu racunao sam to je to. Znam da inace mozes voziti dalje nakon privremenog oduzimanja vozacke (1-8 dana), pa sve dok ti sud ne dosudi kaznu. Al bilo mi je skroz neobicno da mi vracaju vozacku a ja imam pravomocnu presudu, tak da je vozacka bila na policiji cijlo vrijeme, znaci presuda je izvrsena, sad kako to objasniti administraciji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A da niste možda dobili još jedan papir od policije, naprimjer o upućivanju na izvanredni liječnički pregled, pa kakvi bodovi i sl. (mislim da je i za nešto manju količinu alkohola pregled obvezan). Ipak ste fajn "napirili", ali vjerujte mi nije bitno što ste "pirili", već koliko ste, koliko sada i koliko ćete ubuduće potegnuti iz čaše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim Vas ako netko moze pomoci...Dobio sam od policije kaznu i na istu sam se pravovremeno zalio(zalba je isla na izos kaze, tj. da me ne kazne novcano jer sam socijalni slucaj i student koji si sam placa studiranje), ali bez ikakvih dokaza za ono sto u zalbi tvrdim(potvrde i sl.)...sada sam dobio rjesenje prekrsajnog suda na koje mi pise da mi je zalba odbijena i da moram platiti kaznu te da nemam pravo se ponovo zaliti na tu odluku...u medjuvremenu sam nabavio sve potvrde kao i clanova moje obitelji o mome statusu i zvao sud i rekli su mi da se ne mogu zaliti vise i da moram platiti kaznu...nisam li ja trebao bti pismeno obavijesten da mi zalba nije pravovaljana i da ponovo posaljem zalbu ovoga puta s doticnim potvrdama???...i kako to ako stvarno ima elemenata za zalbu ja svejedno moram platiti kaznu i ne mogu se vise niti zaliti?...ima li netko iskustava kakvih ili savjet?...hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija