Jump to content

Ugovor na određeno ili na neodređeno?


Lutjena

Preporučene objave

Imam jedan problem. Radnik je dobio otkaz, uputio je poslodavcu zahtjev za zaštitu zakonitosti no zahtjev je odbijen. Radnik tuži poslodavca sudu i sada se čeka na prvo ročište. Napominjem da je radniku istekao otkazni rok i zaključena mu je radna knjižica. Pitanje glasi: da li osoba koja će sada raditi na njegovom radnom mjestu treba dobiti ugovor na određeno vrijeme do okončanja sudskog postupka ili može dobiti ugovor na neodređeno vrijeme? Naime, recimo da dobije ugovor na neodređeno vrijeme, a ovaj prvi radnik odlukom suda bude vraćen na radno mjesto, u kakvoj je poziciji radnik koji je došao na njegovo radno mjesto? Unaprijed hvala na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Međutim, postoji jedan veliki problem: za tog čovjeka ne postoji drugo radno mjesto u ustanovi. Radi se o specifičnom radnom mjestu, i to jednom jedinom takvom radnom mjestu unutar ustanove. Za ostala radna mjesta taj čovjek nema odgovarajuću spremu i ne može ga se nigdje drugdje ˝staviti˝. Ako sud naredi vraćanje radnika na posao, to je jedino mjesto na koje ga se može vratiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija