Jump to content

Kako se pokrece dopunska ostavinska rasprava?


Ipsilon

Preporučene objave

Dragi forumasi -

 

Ja imam jedan problem u vezi sa nasljedjem, koji - cini mi se - i nije pretjerano kompliciran, no buduci vec dugo ne zivim u Hrvatskoj, neznam kojoj instituciji se trebam obratiti. Nadam se me mozete savjetovati o tome koje korake treba poduzeti da bi se ispravio jedan raniji propust.

 

Prilikom izgradnje Istarskog Ipsilona, dio zemljista ciji smo vlasnici sestra i ja, je bio preuzet od strane drzave, tj. mi smo bile "izvlastene" a zauzvrat dobile novcanu naknadu. Medjutim, tom se prilikom ispostavilo da se medju starim suvlacima jos uvijek biljezio nas tata i teta - obje preminuli. Novcana naknada za njihov dio je postavljena na nekakav posebni depozitni racun. Netko mi je rekao da moramo pokrenuti "dopunsku imovinsku raspravu". Kako se to radi i gdje? Sestra i ja smo nasljednice svih nekretnina koje su pripadale tati i teti, i dok su se 2 cestice pravilno uknjizile pod nasa imena, ova jedna nije, i tako sad jos uvijek stoji kao da su oni vlasnici.

 

Da li nam netko moze reci sto sad treba uraditi.

 

Puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podnesite prijedlog o naknadno pronađenoj ostavini, sudu ili javnom bilježniku koji je vodio ostavine.

U prijedlogu opišite imovinu koju ste našli (broj čestice ili broj računa gdje se nalazi novac), navedite pokojnog i tko su mogući nasljednici, s adresama. Uz prijedlog priložite dokaze o imovini (izvadak iz gruntovnice, uplatnicu ili potvrdu banke o broju računa).

Pošaljite poštom, ili se osobno javite na sud ili jb.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija