Jump to content

Što napraviti kod prijevarepri kupnji nekretnine?


Mirna-

Preporučene objave

Kao posrednik-opunomočenica djece ( koja žive u dijaspori)odlučia sam se za kupovinu apartmana na otoku Braču. Uz svjedoka ,koji je potpisao izjavu za "akontaciju" (kako je napisano u izjavi ), "vlasnik", tako se predstavio, primio je 3.000 Eura. Ubrzo doznajem, da nekretnina nije njegova ( već vlasništvo njegove kčerke,koja izjavljuje da "ne prodaje ništa", zatim drugo neugodno iznenadjenje , da je isti u sporu sa susjedom, radi gabarita, te krivotvorenja dokumentacije ( gradjevna dozvola,uporabna, etažiranje, koje nije uradjeno i na koncu uporabna dozvola,nije izdana radi tužbe susjeda i postavljanja septičke na zemljište koje nije u njegovom a ni u vlasništvu njegove kčerke.Odustajem od kupovine, ali mi dotični ne želi vratiti akontaciju,uz vrijedjanja(pogledaj se u ogledalo vidjet ćeš koji si kreten i sl")uzimam odvjetnika koji me savjetuje da prijavim krim policiji što sam i uradila.Molim, s obzirom da se radi o novcu djece, savjet,što uraditi? Povjerenje u objektivnost suda,koji će biti na "njegovom terenu", a i njegovim hvalama da ih sve ima " u šahu", pretpostavljam da ću izgubiti spor. Molim savjet što uraditi. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zanaš kako kažu pas koji laje ne ujeda.

možda se samo hvali da ima sve u šahu.

podnesi i prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog prijevare.

tužbom traži povrat novca i naknadu štete.

zakonske zatezne kamate od dana uplate.

 

on možda i poznaje neke suce u mijestu ali u županiji

pa ako bude trebalo i Vrhovni ili Ustavni ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorui uputama. Pravo je daleko od moje struke, a odvjetnici preskupi ( mirovina premala).Strah me je daq bi to moglo potrajati predugo, a ja nemam hrabrosti reci djeci da sam prevarena.Bilo kakav razgovoruz moje korektno ponašanje s dotičnim nije moguć.Moram li čekati da se pokrene preko krim policije ili ići dalje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Pogledajte priznanicu i tekst u priznanici. Ako je sve dobro napisano, ne bi trebali imati problema. Ukoliko nije, nitko Vam ne moze pomoci. Pravo nije pravda, pravo je proces.

 

2. Prijavu policiji, pa ce i oni valjda nesto uraditi.

 

3. Prijavu odvjetnistvu, oni su svakako besplatni, a toliko i vrijede.

 

4. Odvjetnika tek ako 1-3 ne upali, a ako 1-3 ne upali i doticni ne bude pozutio da Vam pare vrati da si bruku skine a vrata, Vi ste vjerovatno dobili pogresnu priznanicu.

 

Odvjetnici su skupi samo ako nista ne urade, a jeftini ako urade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.. i samo da dodam:

 

Ako policija ili odvjetnistvo utvrde da ste prevareni, to ne znaci da cete doci do svojih novaca, to samo znaci da ce doticni dobiti globu ili uslovno zatvor (zatvori su puni, a nema novaca za nove). Ako budete imali jako dobrog sudiju, sudija ce traziti da Vam se steta nadoknadi, pa ce odrediti manju kaznu.

 

Ne zaboravite da trazite zatezne kamate!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija