Jump to content

obmana jamca od strane dužnika


otkaz

Preporučene objave

Bok svima!!!!

 

Prije tri i po godine supruga supruginog brata, u nazočnosti i njega i mene molila je da joj netko od nas bude jamac za kredit a zbog velikih dugova u kojima se nalaze. Upoznavši ih sa svojim planom da kroz godinu i po MI dižemo kredit za novi auto (a znajući otprije da su oboje vrlo neuredni dužnici-prema jamcima!!!) pristali smo i dogovorili se da će joj moja supruga biti jamac, ne sudužnik - samo jamac ALI SAMO NA KREDIT OD 2000 eura i samo na dvije godine. Supruga je na dogovoreni dan otišla po nju i potpisala (mislili smo ) dogovoreno kreditno jamstvo.No, pred samo naše kreditno zaduživanje (proljeće 2007.) došla je opomena s nekoliko neplaćenih rata te saznanje da je kredit 3800 eura a na 5 godina? (STRAVA), supruzi je naravno sve sjelo, mi smo morali automobil dignuti na 78 mj umjesto planiranih 48, što je povuklo izvjesno poskupljenje kredita, što je njima i rečeno. Ovog ljeta je gospodja dužnik nakon povratka s porodiljskog za drugo dijete dala u Zaprešiću otkaz u friz. salonu, zaposlila se u drugom salonu pa opet dala otkaz te konačno - u G. Bistri se doma zaposlila te nakon tjedan dana ponovno dala otkaz. Suprug joj je HRVI u mirovini i u kreditima, stvarno su gladi, žive u garaži kod njenih.I tako do danas tj. jučer kad smo gospodju nazvali ( a nakon provjere u ST banci da su trenutno 2 rate neplaćene...).Izjavila je da je sve u redu, da je suprug upravo u Zg otišao sve poplaćati...

I ja sam s njom porazgovarao a znajući je - čitav taj razgovor snimio sam video kamerom (tonski). Poslojepodne nas je njen suprug nazvao, izvrijeđao sestru, rekao joj da dok je sa mnom on više nema sestru i poklopio joj slušalicu. Tada sam ja nazvao njega i bilo je svega ružnoga s njegove strane uz prekrasno na kraju " zvone, zaboravi ovaj broj!). Danas ujutro ta ista gospodja s njegovog mobitela šalje poruku u kojoj traži da se 4000 DEM (nabvodno brat dao sestri bez da mu mora vratiti!) sada isplati njenoj kćeri i naravno, da je i ona s mojom suprugom KVIT!!!

Ispričavam se zbog duljine teksta, MOLIM savjete: 1. što ako prestanu dalje otplaćivati kredit a naše jamstvo imaju temeljem prijevare u odnosu na dogovor; 2. kako se zaštititi od SMS potraživanja nepostojećeg dugovovanja 3. kako se zaštititi općenito od remećenja obiteljskog mira?

Unaprijed zahvalni, uz iskrene čestitke povodom nastupajućih blagdana, Zvonimir i Vlasta, Slunj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija