Jump to content

Izvještavanje o promjenama zdravstvenog stanja osiguranika od strane liječnika


Encore1234

Preporučene objave

U Liječničkim novinama br. 175 iz prosinca 2008. godine, a vezano uz izvješćivanje liječnika o promjenama zdravstvenog stanja osiguranika piše:

 

"Komora je službeno zatražila od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi žurno donošenje odgovarajućeg pozdakonskog akta koji će na jasan način propisati postupa izvještavanja nadležnih tijela o uočenim promjenama zdravstvenog stanja osiguranika, uvažavajući odredbe Zakona o liječništvu o obvezi čuvanja liječničke tajne"

 

Naime, Zakonom o oružju..... i Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.... je predviđeno da liječnik odmah po saznanju o promjeni zdravstvenog stanja pacijenta je dužan izvjestiti nadležnu policijsku upravu MUP-a (ako ne prijavi, kazna je od 3.000,00 do 15.000,00 kn), no u zakonu piše da će "ministar nadležan za poslove zdravstva. uz suglasnost ministra unutarnjih poslova, propisati način i postupak na koji će liječnik izvjestiti nadležno tijelo.... što do danas nije učinjeno".

 

Tek toliko da se zna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija