Jump to content

sudar


akiika

Preporučene objave

Dana 23.12.2008.sam imao nezgodu u kojoj sam bio vozac a moja zarucnica suvozacica.Skretao sam sa glavne ceste ulijevo u sporednu cestu i na taj nacin smo se sudarili sa vozilom koji je isao sa suprotnog smjera..Raskrizje je u obliku T, i bez semafora..Na toj glavnoj cesti su bili radovi pa je pola ceste bilo neasfaltirano,sto je bio i znak da su radovi na gl.cesti i ogranicenje brzine do 30km/h. Vrijeme je bilo oko 19:30h,dok sam se skretao nalijevo u sporednu cestu,vidio sam auto koji je isao sa suprotnog smjera bio udaljen ne manje od 150metara..Vec sam bio ulazio u sporednu tj. skoro izasao sa glavne ceste i BUUM,silovit udarac,naravno totalka!Bila je prom.policija,slikala nezgodu, puhao 0,00promila,dobio zapisnik itd..Sad me muci to sto svi misle da sam kriv jer sam mu oduzeo prednost??Stvarno vas lijepo molim za pomoc jer sam sam i uistinu nemam kome se obratit. S obzirom da sam gluha osoba,barem znam govoriti i pisati..Odmah nakon sudara bio sam osamucen,sokiran i sav se tresao,a moja zarucnica potres mozga i bila u bolnici.Srecom dobro smo sto se tice zdravlja,osim nekoliko modrica.A taj vozac je odmah izasao,vikao i napadao nas da smo mu oduzeli prednost itd..Naravno odmah sam poceo slikat mjesto nesrece sa svake perspektive,prije nego dodje policija..Ustanovio sam da je taj vozac,siguran sam da je vozio oko 100km/h ako ne i vise,jer sam koracima izmjerio trag kocenje je bio otprilike oko 18 metara,mozda i vise..pa me zanima moze li se to izracunat koliko je brzo vozio??Auto je bio ford fiesta 5vrata,1.6,diesel,stari model,oko '90-te. Nazalost bio je mrak a i policajac je bio toliko labav oko obavljanja duznosti,kad je ionako je samo obavljao svoj posao..I nije mi jos uvijek jasno kad sam vec skoro izasao iz gl ceste,taj vozac je umjesto da udari u nas mogao je mahnito projuriti pokraj nas iza,kad smo vec skoro u sporednoj cesti???

 

Uz lijepe Bozicne i novogodisnje zelje svim cijenjenim forumasima zeli vam novi korisnik.

Puno pozdrava...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

akiika je napisao:

dok sam se skretao nalijevo u sporednu cestu,vidio sam auto koji je isao sa suprotnog smjera bio udaljen ne manje od 150metara..

 

100% ste krivi. Radi teške tjelesne ozljede vašeg putnika dobit će te kaznenu prijavu po čl. 272. st. 2. KZ-a. Ukoliko priznate svoju grešku imat će te suđenje koje će trajati cca 2 i pol sata, bit će te osuđeni kaznom zatvora cca 4 mjeseca uvjetno na dvije godine i morat će te podmiriti troškove suđenja u iznosu cca 300 kuna. To je lakši način.

 

Teži način je taj da angažirate odvjetnika i prometnog vještaka koji će napraviti vještaćenje oštećenja drugog vozila u kojem će uzeti u obzir tragove kočenja i oštećenja koja su nastala nakon smanjene brzine.

 

Sud može okriviti oba vozača u određenim omjerima, tj. postotcima, a vas će sve skupa koštati nekoliko desetaka tisuća kuna sa vrlo neizvjesnim rezultatom.

 

U svakom slučaju bi vam preporučio da sa zapisnikom o prometnoj nesreći pođete na savjet odvjetniku, nakon čega će te sigurno sami donijeti razumnu odluku kako dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Veoma sam zahvalan na vasim odgovorima iako nisu bas utjesni..

 

Gosp.ljutko slazem se s vama jer i ja znam dovoljno sve o autima,jer mi je to strastven hobi..

 

Gosp.petpetica tesko cu priznati tu krivnju jer je i ne osjecam iako sam vrlo savjestan i odgovoran covjek.Svakodnevno skrecem kuci na tom raskrizju i na takvoj udaljenosti koji nailaze sa suprotnog smjera uvijek mirno i uobicajeno skrecem osim kad je preblizu!!Stoga neposredno prije te nesrece bio je uistinu predaleko pa sam,naravno,skrenuo i buum.Shvatite me,imam 16 god.sluzbenog vozackog iskustva i vozio sam svojim autom cijelom europom i takodje na istok,vise puta tijekom godine,gdje su prometi i ceste prava katastrofa!Nazalost ovo mi je prvi najozbiljniji sudar ikad,istina,za sve postoji prvi put i moralo se prije ili poslije dogoditi. Iskreno bio sam veoma sokiran kako to da se u tren oka stvorio tu??Nista drugo ne moze biti osim da je vozio kao na autoputu i to mahnito,primjetio sam da mu se zurilo nekamo.Znate da veoma dobro opazam bilokakav pokret,cak i pokret tijela,pa oci su mi kao i usi jer sam ustvari gluha osoba,sto sam vec spomenuo. Imam drukciju perspektivu od normalnih osoba,mislim na vizualan pogled.Zar tu nece pomoci to sto je na toj cesti ogranicenje od 30km/h i radovi na cesti koji su postavljeni nedaleko od mjesta te nesrece?

 

Imam nekoliko pitanja i molio bih vas ljubazno da mi odgovorite ako vam nije tesko?

 

Nije mi bas poznata procedura nakon sudara i sto sve moram napraviti?

Znam barem da moram ispuniti obrazac od osiguranja od automob.odgovornosti tj zahtjev za odstetu ili tak nesto zar ne?Jedno mi nije jasno na cije osiguranje moram ispunit zahtjev tj moje ili od onoga sto mi je udario?

Bi li pomogla kakva izjava moje drage zarucnice ili bilo sto samo da skinem tu krivnju koju svaljuju na meni?

Dobro bi mi dosla bilo kakva preporuka za odvjetnika kojem bih se mogao obratit?zivim u Zagrebu,a ne poznajem nijednog nazalost..

Sto je sa procjenom stete? Ako vam nesto nije jasno slobodno pitajte.. Puno pozdrava..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijavite štetan događaj njegovom osiguravajućem društvu. Ukoliko ne znate koje je nađite ga na www.huo.hr sa desne strane link "Provjera osiguranja".

 

Njegovo osiguranje će napraviti izvid štete te vam odbiti isplatiti do okončanja sudskog postupka.

 

Dužni se se odazvati na poziv svog osiguranja radi davanja izjave.

 

I to je sve. Policija će podnijeti optužni prijedlog ili kaznenu prijavu protiv vas i branite se.

 

Vi možete uz pomoć odvjetnika podnijeti optužni prijedlog protiv drugog vozača i voditi paralelni sudski postupak radi utvrđivanja njegove krivice.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala vam gosp. petpetica, sad cu se primiti toga i nadam se da cu imat srece..

 

recite mi da li da otvaram novu temu u vezi problema parkinga za invalide jer ja imam nekih problema vec godinama s tim? inace imam invalidsku iskaznicu za parking i imam T.O. od 80% jos od djetinjstva.. i ne znam da li vec postoji ta rasprava u ovom forumu? vec jesam trazio ali nista? ili mi je promaklo?

 

zelim vam ugodnu vecer gosp.5-5-ica. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija