Jump to content

Isključivanje partnera iz d.o.o.


Afrika

Preporučene objave

Postovani,

 

naime ja bi svog partnera iskljucila ili opozvala s mjesta direktora i vlasnistva. Naime ja sam 60% vlasnik firme, on 40%, a ja sam sve ulozila, itd. itd. uglavnom to ne funkcionira i ja bi to na najbezbolniji i najjeftiniji nacin rijesila?

 

Da li mogu sama napraviti izmjenu vlasnicke strukture kako bi opet izbjegla troškove javnog biljeznika i troskove odvjetnika?

 

Da li postoji šranca Izjave o otkazu Ugovora za d.O.o.?

 

Koliko košta do-registracija djelatnosti?

 

I ako mi mozete napisati proceduru, kam trebam ici, kaj trebam prikupiti od dokumentacije itd.?

 

Ovo je hitno! Molim za pomoc!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Nije isto ali su smjernice jasne:obrt ima ugovor o ortakluku, d.O.o.ima društveni ugovor.Obrt temeljem izjave ortaka radi raskid ugovora o ortakluku,ovjerava kod JB,šalje u ured državne uprave.D.O.o.radi izmjenu društvenog ugovora,ovjerava kod JB,šalje u trgovački sud,postupa po izmjenama u društvenom ugovoru i po ZTD.

 

Ili preciznije:Društvenim ugovorom se određuje da član može istupiti iz društva i da ga društvo može isključiti.Tada se moraju odrediti i uvjeti,postupak i posljedice istupanja ili isključenja člana iz društva.Bez obzira na takve odredbe,član društva može tužbom kod suda zahtjevati istupanje iz društva ako mu ostali članovi prouzroče štetu,ako je spriječen u ostvarivanju svojih prava ili mu se nameću nesrazmjerne obveze.

Član koji je isključen iz društva ima pravo da mu se nadoknadi tržišna vrijednost njegovog poslovnog udjela kakav je bio u vrijeme isključenja.Ako je ulog člana bio u stvarima ili pravima on ima pravo da mu se uloženo vrati ali ne prije nego prođu 3 mjeseca od isključenja.Ako društvo od člana traži nadoknadu pričinjene štete ili član treba da ispuni neke druge obveze prema društvu, vrijednost temeljnog uloga neće mu se nadoknaditi dok ne podmiri štetu ili ispuni obveze.

Članstvo u društvu člana koji je isključen prestaje kada mu se isplati naknada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija