Jump to content

snimali me laserskim uredajem u odlasku ?


grgaBnm

Preporučene objave

Dali mi netko moze odgovoriti na ovo pitanje? Dali je moguce da me policija snimi odnosno da izmjeri brzinu moga vozila kada sam odlazio od mjesta gdje su bili zaustavljeni i to sa laserskim uredajem bez video-foto zapisa i jos kroz zatvorena stakla iz policijskog vozila ,te dali su me nakon toga trebali pratiti ca.1,5 km da bi me tek onda zaustavili pa i kaznili? Unaprijed hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru !!!Mogao bih ja mirno spavati ali ja sam se skoro premrzao objasnjavajuci policijskom sluzbeniku da sam siguran da mi nemogu naplatiti kaznu jer nisam napravio prekrsj ali gos. me je ipak ubjedio da moram platiti kaznu od 500kn sto sam i ucinio.Zato trebam savjet gdje da posaljem prituzbu da se ovaj slucaj preispita .Zvao sam broj za prituzbe na rad pol.sluz. ali mi se nitko ne javlja na ovaj broj 0800-0092.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nigdje nevidim da ovaj gospodin nije zaustavljen obzirom da je razgovarao sa policijskim službenicima i sve ostalo..ovako komične odgovore da mirno spava komično je i pročitati...naravno da policajci mogu i smiju nadzirati brzinu kretanja vozila primjer.laserom kako u dolasku tako i u odlasku samo što je razlika kod očitavanja na displeju predznak - recimo god brzine u odlasku ( -80 km/h ) i što je tu sad sporno.. isto tako može i ima pravo iz službenog pa i službenog civilnog vozila kroz prozor pa ako hočeš može se i zavući pod to vozilo sve u cilju snimanja brzine... najbitnije je da policajac ima kod sebe uvjerenje ospodobljenosti za rad sa mjernim uređajima ( laser,multanova,alkometri te isto tako valjan certifikat o ispravnosti i baždarenju mjernog uređaja sve ostalo je samo filozofija onih koji su zatečeni u prometnom prekršaju. koliko je samo znalo biti frajera nakon nekog sankcioniranja u prometu prilikom odlaska vozilom ( proklizavanje kotačima te velika brzina pri odlasko zato što su bili "kao " ljuti na policajce,ali i te stvari dečki mogu jednostavno uipsati kao prekršaje i zašto bi morali juriti za takvim kretenima koji se ponašaju tako bezobrazno... :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@zna se vec kome

 

Članak 21.

 

Uređajima s video-foto i foto zapisom, u pravilu se prekršitelji prometnih propisa snimaju s prednje strane. U izvješće o počinjenom prekršaju, upisat će se i ostali podaci značajni za utvrđivanje prekršaja.

 

Fotografije načinjene uređajima iz stavka 1. ovoga članka, izrađuju se samo u slučajevima kada su neophodno potrebne u prekršajnom postupku po zahtjevu prekršitelja ili prekršajnog suda. Troškovi izrade fotografija zaračunavaju se osobama protiv kojih se vodi prekršajni postupak i koje su proglašene krivim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija