Jump to content

CHF - EUR


Bura

Preporučene objave

Poštovanje !

 

Molio bi Vas da mi odgovorite na pitanje koje mi u posljednjih nekoliko mjeseci stvara jako velike životne probleme ! Prije tri godine u HYPO banci sam podigao stambeni kredit u iznosu od 142 tisuće CHF , a pošto sam se rastavio od supruge , sad sam samohrani otac . To sad toliko nije važno , ali sam Vam morao prezentirati moju trenutnu životnu situaciju . Pošto ne mogu sam plačati kredit u CHF , odlučio sam prodati stan , nakon dvije godine sam pronašao kupca , koji je kreditno sposoban i koji mi je već i dao kaparu za kupovinu mog stana ! Isti diže kredit u istoj banci kao što sam prije tri godine dignuo i Ja , samo što sam Ja onda dignuo kredit u CHF jer je bila povoljnija rata kredita , da bi nedavno Hypo banka kredite u CHF stopirala , te je pustila samo kredite u EUR . Zbog čega je novi kupac dignuo kredit u EUR i sad zbog vrtoglavog tečaja CHF ., Mi nismo sigurni da li će doći do prodaje tj. kupovine mog stana , jer prilikom zatvaranja mog kredita u CHF od strane EUR , dolazi do velike tečajne razlike , najviše zbog velikog tečaja CHF , gdje trenutno na današnji dan ( 15.01.2009.g.) do prodaje stana neće doći ! Bitan nam je dan isplate kredita koji ovosi o tečaju CHF i EUR na taj dan ! Moram Vam reći da će isplata biti za cca 7 do 10 dana .

Pošto u zadnjih nekoliko mjeseci a posebno ovih dana pratim sve vijesti o tečaju , na internet stranicama sam vidio i ovu vijest ; HRVATSKA narodna banka povećala je obveznu pričuvu na 75 posto, za razliku od dosadašnjeg obračuna deviznog dijela koji je iznosio 50 posto. Glavni cilj ovog poteza je daljnje očuvanje stabilnosti kune, jer će povećanje obvezne pričuve ograničiti deprecijacijske pritiske na kunu u odnosu na euro.

Odluku je donio Savjet HNB-a na telefonskoj sjednici, a primjena će uslijediti kod sljedećeg obračuna obvezne pričuve koji će biti 14 siječnja 2009. godine. Ova odluka će rezultirati prema procjenama HNB-a smanjenjem devizne pričuve za oko 5,8 milijardi kuna. U HNB-u napominju da je ova izmjena u skladu i s njihovom dugoročnom politikom usmjerenom na postupnu unifikaciju valute izdvajanja i održavanja obvezne pričuve.

 

Molio bi Vas da mi odgovorite , što mogu očekivati od tečaja CHF , da li će on padati , što mislite da mi je najbolje da napravim po pitanju mog trenutnog životnog problema ?

 

Unaprijed zahvaljujem , sve najbolje u 2009 godini

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija