Jump to content

pravo na bolovanje u odnosu na opis posla?


zubejda

Preporučene objave

molim hitan savjet!

 

Imao sam operaciju na trbuhu. 12 cm rez. I liječničko povjerenstvo mi je dalo iza operacije 6 tj. bolovanje i šalje me na posao!!!

moj problem je što sam ja fizički radnik i iza te operacije nesmijem dizati ništa teže od 2kg!!! Komisiju to nije briga jer oni se moraju držat svojih propisa..

 

drugi problem na poslu nemam mogučnost stavljanja na lakše radno mjesto..

 

3 problem..poslodavac mi je stavio u ugovor da ukoliko ne odradim otkazni rok od 30 dana da mu moram iplatiti par tisuča eura u roku os 15 dana!! ja novce naravno nemam jer mi je plača na bolovanju 1600kn. a kad sam radio je bila 2000KN. a OTKAZNI ROK NESMIJEM ODRADITI JER ČU INAČE OSTATI INVALID DO KRAJA ŽIVOTA..

 

šTA DA RADIM ????OČAJAN...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo treba konstatirati da si očito prema mišljenju liječničkog povjerenstva sposoban za rad, a ta ocjena definitivno nije donesena bez veze, dakle liječenje je završeno, rehabilitacija i sve ostalo i to je to što se prava na bolovanje tiče pa ajmo ne se više doticati tog pitanja.

 

Druga je stvar kakva je prema tvojim navodima preostala radna sposobnost i kako tako nešto može utjecati na buduće zdravstveno stanje. To pitanje rješava se unutar sustava mirovinskog osiguranja pa bih te uputio da tamo potražiš odgovore. Pokrenuti odgovarajući postupak i sukladno ocjeni urediti svoj status, kako radnopravni tako i općenito statusni.......a u međuvremenu obavijestiti poslodavca o svim poduzetim radnjama kako bi se ova situacija koja je koliko ja kužim dosta na knap s rokovima razriješila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija