Jump to content

Brza vožnja!!


Bara

Preporučene objave

apsolutno napisite zalbu i predstavku protiv policajca da ne poznaje zakon!

 

 

zakon je u ovom slucaju vrlo precizan:

24) »naselje« je prostor na kojem se redovi ili skupine zgrada nalaze s jedne ili s obiju strana ceste, dajući mu izgled ulice i čije su granice označene prometnim znakovima za obilježavanje naseljenih mjesta,

 

ako nema table, onda nema niti naselja, pa niti razloga za kaznjavanje :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zanimljivo,kako tvrdite da niste vidjeli tablu naseljenog mjesta niti ograničenje ? pitam ja vas gdje ste vi gledali onda... nadalje ovo su bedastoće " zaselak " definirajte što vama to znaci takva kategorija jednostavno nepostoji u zakonu... policajac koji je vršio nadzor brzine na tom području sigurno je imao i radni nalog gdje da nadzire brzine kretanja stoga jednostavno se može sve provjeriti ,no to ste mogli odmah odlaskom u nadležnu policijsku postaju ako ste sumnjali u nešto ....

Ako nema "table " kako kažete a vidljivo je da prolazite kroz naselje : što vam je rečeno definicijom naselja" pogotovo ako ste i prije putovali tim cestovnim potezom sasvim je apsurd da onda niste znali da je to naselje,noako ste prvi puta prolazili ,a table nije bilo sasvim sigurno možete dobiti upozorenje bez sankcija,dok tada sankcije i prijavu dobiva nadležni za održavanje cesta s tog područja.. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jako duhovit od tebe,sve si dobro sročio samo ipak mislim da se ipak treba malo osvrnuti na moj komentar jer sasvim je realan i iskren no daljnja rasprava s tobom je gubljenje vremena.. sačekajmo dok gospođa poduzme neke svoje obrambene aktivnosti pa budemo vidjeli krajnji rezultat.. želim joj puno sreće no sumnjam da je policajac napravio takav propust i izmislio utvrđeni prometni prekršaj... :kavica:

 

- nešto si jako ljut na rad policije :propis::lizaljka:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da dolje navedeni kolega voli definicije,e sad ja tebe pitam,po tvome ako nema table nesmiju kaznit koliko sam ja skužio,( »naselje« je prostor na kojem se redovi ili skupine zgrada nalaze s jedne ili s obiju strana ceste,)ako su kuće sa jedne ili druge strane on je postupao po zakonu o suigurnosti prometa na cestama,može biti da znaka nema recimo da je bila prometna nesreća pa je neki auto pobro znak i iščupao ga,mogli su ga i nekakvi mladići iščupat i bacit,a policija nije kriva ako djelatnici cesta nisu vratili znak.Takovih slučajeva imaš u praksi koliko hoćeš.A gospođa je navela da nema znaka ali nije napisala dali ima kuća na tom dijelu gdje ju je policajac zaustavio,a sami znak ograničenja ne treba ako su kuće sa jedne i druge strane ceste,zna se onda da je ograničenje brzine 50 km/h.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žalba:

 

Priznajte brzinu. Nema oznake naseljenog mjesta, prekršaj ste napravili van naselja, tražite prekvalifikaciju prekršaja iz čl. 53. st. 4. u čl. 54. st. 3. ZSPC-a. Tu Vam je kazna 1.000 kuna bez negativnih prekršajnih bodova - za razliku od 2.000 kuna gdje su 2 boda + zabrana 6 mjeseci. Znači poričete prekršaj.

 

 

Postupanje policije:

 

Prije početka mjerenja brzine, tj. prije početka nadzora vozača, policijski službenik je dužan izvršiti nadzor ceste. O utvrđenim nedostacima nadzorom ceste, policijski službenik je dužan pisanim putem, a u žurnim slučajevima usmeno, obavijestiti nadležnu pravnu ili fizičku osobu nadležnu za održavanje ceste ili nadležno tijelo radi otklanjanja nedostataka i podnijeti optužni prijedlog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postovani kolega petpetica je malo pogrijesio. gdja je vozila 90km/h a navedeni stavak kaze:

Članak 54.

(1) Na cesti izvan naselja vozač se ne smije vozilom kretati brzinom većom od brzine dopuštene postavljenim prometnim znakom, a najviše:

...

3) 90 km na sat na ostalim cestama.

...

 

odnosno nema prekrsaja!!!!

 

 

 

*******************

prigovor (nije zalba - zalba ide samo protiv presude):

 

Osnove zbog kojih se prigovor može podnijeti

 

Članak 237.

 

(1) Prigovor se može podnijeti zbog:

1. poricanja prekršaja

2. izrečene odnosno primijenjene prekršajnopravne sankcije, oduzete imovinske koristi ili određenih troškova u povodu izdavanja prekršajnog naloga.

(2) Ako se prigovor podnosi iz osnova stavka 1. točke 2. ovoga članka, podnositelj treba obrazložiti prigovor i podnijeti dokaze o činjenicama na kojima temelji prigovor.

 

 

znaci vi cete poricati prekrsaj. mozete dodatno napisati da je doslo do povrede materijalnog prava (pocinjeno djelo nije prekrsaj) ali da je i pogresno utvrdjeno cinjenicno stanje (brzina tocna ali nije naselje).

 

iz prije navedenih objava razvidno je da neki ne znaju sto znaci "i", a sto znaci "ili". obzirom da se suci biraju zbog svoje "genetske" kvalitete, mozda bi bilo pametno na blagi nacin uputiti suca u znacenje rijeci "i" :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da baš je zanimljivo koje su sve ponudili odgovore pojedinci samo da se utvrđeni prekrša ospori i policajac koji je zatekao gospođu prometnom prekršaju dovede u poziciju " izmišljanja nekih prometnih prekršaja kako bi recimo odradio svoj radni dan"-ovo je bolesno... policajac je dužan samo ako u ophodnji uoci neki nedostatak ili oštećenje na kolniku izvjestiti dežurnog smjene a oni već cesting kako bi otklonili opasnost za sudionike u prometu,no ove tvrdnje da prije nadzora brzine pomoću uređaja policajac treba obilaziti prometnice to su gluposti.... po vašem bi se policajac trebao vozati i uočavati neke nedostatke na kolniku ili prometnim znacima svakih nekoliko sati jer ipak ima svakojakih ljudi. imate puno primjera kad počinitelj prekršaja recimo pokuša skidanjem prometnog znaka osporiti svoj prekršaj.nisu policajaci plaćeni da rade poslove onih koji održavaju ceste i prometne signalizacije ,ako zapaze da nešto nije u redu sigurno bude napisali pismeno o tome ili usmeno izvjestili . :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a ne ne ne - ipak je cijenjeni kolega petpetica pogrijesio

petpetica je napisao:

Žalba:

...

 

dragi kolega, pise se prigovor a ne zalba ;-)

 

 

a evo jos jedne provale, a kad je od policajca, zasluzio je :poguzi:

policajac je dužan samo ako u ophodnji uoci neki nedostatak ili oštećenje na kolniku izvjestiti dežurnog smjene

molim postovanog policajca da prije sljedece ophodnje prouci i one dijelove ZSPC koji ne kaznjavaju vozace. posebno molim da obrati paznju na

Članak 6.

 

(1) Ceste, kao osnova na kojoj se odvija promet, moraju se projektirati, izgrađivati, opremati, održavati i štititi tako da odgovaraju svojoj namjeni i zahtjevima sigurnosti prometa u skladu s odredbama posebnog zakona i propisima donesenim na temelju toga zakona.

(2) Pravna ili fizička osoba obrtnik nadležna za održavanje ceste dužna je voditi brigu i poduzimati primjerene mjere glede omogućavanja odvijanja sigurnog i nesmetanog prometa.

(3) Javne ceste, njihovi pojedini dijelovi i objekti na njima, mogu se pustiti u promet tek nakon što se, na način propisan posebnim zakonom, utvrdi da s gledišta sigurnosti prometa udovoljavaju propisanim tehničkim normativima.

(4) Ministar nadležan za poslove prometa, u suglasnosti s ministrom nadležnim za unutarnje poslove donijet će propis o osnovnim uvjetima kojima javne ceste i njihovi elementi moraju udovoljavati s gledišta sigurnosti prometa te propis o uvjetima i načinu postavljanja prometne signalizacije i odvijanja prometa na javnim cestama prilikom njihove izgradnje, rekonstrukcije i održavanja.

(5) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna ili fizička osoba obrtnik koji postupi suprotno odredbama stavka 1., 2. i 3. ovoga članka.

(6) Novčanom kaznom u iznosu od 1.500,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj iz ovoga članka odgovorna osoba u pravnoj osobi i tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

pa neka i njima koji prekrsajni nalog napise (osim ako ima naputak da to bas nije zgodno) :palacdolje:

a kada netko strada napisati ce da nije prilagodio brzinu a ne da on nije obavio posao policajca :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u zakonu o sigurnosti prometa na cestama stoji to što si ti naveo no ja to znam i nigdje nisam naglasio da policajac nesmije ili netreba podnijeti prijavu bilo prekršajnu bilo kaznenu i protiv odgovornih osoba koji su zaduženi za održavanje cesta,prometne signalizacije i ostalog ako je utvrđeno da isti nisu osigurali nesmetan i siguran promet na cestama. no u ovom slučaju nije bilo pitanje o podnošenju takvih sankcija niti je policajac kriv ako uistinu nije bilo table oznake imena naselja,zašto gospođa nije odmah reagirala i zatražila da zajedno ode s policajcem da pogledaju spornu tablu oszanke naselja odnosno mjesta.... neznam što ti smatraš provalama ali da si radio poslove prometnog policajca ,da si ikada obavio koji očevid prometne nesreće kako lakše tako i one sa smrtnim posljedicama onda bi mogli razgovarati ovako stojim na strani policajca jer znam kako je to težak posao ... svima su najbolji policajci oni koji ništa nerade ,odnosno kad nema kazni ,ali onaj koji radi postupa po zakonu te se napada, traži njegova odgovornost,pametni pronalaze razne načine kako bi pronašli neku grešku kod postupanja no sve je to jako žalosno..... kad bi mene pitali novčane kazne bih izbacio ali zato bi sve one koji su počinili prometne prekršaje poslao da odrade poslove pomoći u bolnicama ili drugim ustanovama gdje se nalaze unesrećeni iz prometnih nesreća pa nek se brinu i pomažu tim bolesnicima... :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bi molio gospođu koja je započela ovu temu da već jednom kaže,a već sam ju pitao i nije se izjasnila,dali na tom mjestu gdje vas je policajac kaznio ima više od tri kuće ili nema kuća,jer ovako to su samo nagađanja jeli naseljeno mjesto ili nije,ako ima kuća uopće nije sporan znak naseljenog mjesta,to nećete niti jednom žalbom pobit,policija šalje dopis hrvatskim cestama da na tom ili bilo kojem drugom području nema znaka naseljenog mjesta,policajac kad tako nešto uoči napiše službenu bilješlu i onda postaja koja je na tom području šalje dopis Hrvatskim cestama da na tom mjestu nema znaka naseljenog mjesta,a to što je administracija hrv.cesta spora i neučinkovita sa time nema policija ništa.Ne ovise oni o tome dali ima znaka ili nema već o činjeničnom stanju na terenu.Budite sigurni da oni nisu tamo stajali jer im se tako prohtjelo,već su tamo skoro svaki dan , i znaju jako dobro šta smiju a šta nesmiju. A po kazni koju ste dobili sve upućuje da je to bilo naselje.Gospodin ljutko voli se držat nekih definicija iz zakona,ali u praksi je stvar puno drugačija.Zakon može svatko pročitat,ali ga treba i razumjet.a isto tako znam šta policija smije a šta nesmije,što za dotičnog gospodina baš ne vjerujem jer previše vjeruje definicijama,a malo toga zna o policijskim postupcima.

 

Jer ovo ne vodi nikuda,šta god se napiše,on to pobija,pa onda neka gospodin lijepo napiše gospođi žalbu i stvar riješena,jer vidim da nas tri neznamo šta je na stvari a on zna sve.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ajme meni - pa upravo ja o tome i pricam

 

nema veze sto u zakonu pise - policajci rade po svom

 

sto vas briga za zakonodavnu vlast - vi ste glavni - tko fućka za zakon!!!!

 

 

 

ma policajci (koji mi se suprostavljaju) moji dragi, pa zar ne shvacate koliko je bedasto to sto pisete. vi ste ovdje da ova zemlja bude sigurna, a ne zato da naplacujete kazne!

 

ajmo diskusije radi pretpostaviti da je sve 100% istina sto je gdja napisala:

- zaselak - citaj niz kuca (pa i 10 kuca)

- brzina 90kmh

- NEMA TABLE

- utvrdjeni prekrsaj za prekoracenje brzine U NASELJU

 

pa zar je moguce da se vama i dalje cini pametnije nekoga oderati jer je vozio 90 umjesto 50

ili

kazniti onog tko ne odrzava cestu, a za to jos i dobiva novac!!!

 

sto je za sigurnost vaznije??

- uhvatiti JEDNOG u okolnostima koje je kasnije lagano pobiti

- ili trajno uciniti SVIM stanovnicima "zaselka" zivot sigurnijim na nacin da je prometnica adekvatno oznacena

 

 

zao mi je kazati, ali biti policajac u modernom svijetu ne znaci nositi pendrek (ili blok prekrsajnih naloga). duznosti policajca su skroz drugacije. prevencija gospodo - prevencija!!!!

policajci obozavaju zasjede i snimanje brzine na mjestima gdje znaju da vozaci stisnu gas. postoje dva tipa takvih mjesta:

a) gdje postoji realna opasnost da netko zbog previsoke brzine netko strada

b) i mjesta gdje je znak ogranicenja brzine apsurdan pa svi redovito voze 10-20kmh vise

 

po meni bi policajac u situaciji:

a) trebao biti jasno vidljiv svim vozacima koji bi automatski smanjili brzinu i SIGURNO prosli kroz rizicno podrucje. perverzno je pustati nekoga da ugrozi svoj i tudji zivot samo da bi mu vi mogli naplatiti 1000kn!!!!!! oprostite ali to je voajerstvo najgore kategorije!

a u situaciji

b) poduzeti mjere da prometnica bude adekvatno oznacena, a ne da se nakon 2h igre s laserom ispuni dnevna norma

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

o kakvim ti prevencijama lupaš ? što tebi znači preventivno djelovati ? nemoj se ljutiti ali ti nemaš blage veze o radu policije i samo lupetaš o nekim svojim stajalištima i u sve to ponekad ubaciš nešto vezano uz zakon o sigurnosti prometa na cestama.. neželim umanjivati tvoje možebitno znanje ali sve ovo što omalovažavaš rad policije samo pokazuje da ti uistinu nemaš veze sa poslovima policije. policija provodi zakonske sankcije i regulative na terenu ,a sve ostale pravne igrice odrađuju razni odvjetnici ili neke osobe koje smatraju da su dovoljno pametne kako bi nadmudrile policiju ili utjecali na donošenje rješenja suda. pričanje gluposti da policajci rade po svom -pa hajde dokaži da je to tako i ja ti se prvi ispricam javno... nitko se ovdje ne suprostavlja samo odgovaramo da nema smisla raspravljati sa osobom koja nema veze i nikad nije radila poslove policajca i zato je tvoje gledište sasvim nešto drugo i definitivno ti smatraš da si u pravu i pokušavaš na sve načine blatiti rad policije ,prikazati policajce kao nestručne izrugivati se njihovim poslovima u najmanju ruku je jadno i sramotno od strane takvih osoba ,,,gluposti napisane da policija poduzme mjere kako bi prometnice bile adekvatno označene ( pa za takve stvari obratite se hrvatskim cestama ,a ne bacati to na poslove policije ).ma ovo može dugo se natezati oko vaših gledišta ali jedno je sigurno vi mrzite sve što ima veze s radom policije i to je istina od koje se vi nimalo nemožete obuzdati... pitam se samo koliko se vi obazirete na neke prevencije u svezi prometa,živo vas zaboli za takve akcije,ali kad vas policajac zaustavi u nekom od prekršaja onda tražite spas u svakojakim napadima i izmišljotinama na štetu policije.... a ono glede igre 2 sata laserom !!!! pa gospodine što niste završili policijsku školu ,što niste završili tečaj za rad sa mjernim uređajima, da imate sve to i vi ste se mogli igrati 2 sata bolje nego što trošite vrijeme pisanjem komentara i pljuvanjem po policajcima... adio !!!!!! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

deltacro je napisao:

...

nemoj se ljutiti ali ti nemaš blage veze o radu policije

....

policija provodi zakonske sankcije i regulative na terenu

...

 

eto - ja sam rekao - "biti policajac u modernom svijetu ne znaci nositi pendrek (ili blok prekrsajnih naloga)" dok deltacro misli da policija samo mora sankcionirati.

 

pa hajmo sada vidjeti sto pise u zakonu koji nosi naslov "zakon o policiji" :-D

 

Policija građanima pruža zaštitu njihovih temeljnih ustavnih prava i sloboda i zaštitu drugih Ustavom zaštićenih vrijednosti u skladu s ovim Zakonom i drugim propisima.

(opaska - cista prevencija, nije rijec o sankcioniranju)

....

Policijski poslovi utvrđeni ovim Zakonom su:

1. zaštita života, prava, sigurnosti i nepovredivosti osobe,

(opaska - cista prevencija, nije rijec o sankcioniranju)

2. zaštita imovine,

(opaska - cista prevencija, nije rijec o sankcioniranju)

3. sprječavanje i otkrivanje kaznenih djela, prijestupa i prekršaja,

(opaska - cista prevencija, nije rijec o sankcioniranju))

4. traganje za počiniteljima kaznenih djela, prijestupa i pre­kršaja i njihovo dovođenje nadležnim tijelima,

(opaska - ne spominje se sankciniranje)

5. nadzor i upravljanje cestovnim prometom,

(opaska - cista prevencija, nije rijec o sankcioniranju)

6. poslovi sa strancima na temelju zakona,

(opaska - cista prevencija, nije rijec o sankcioniranju)

7. nadzor i osiguranje državne granice,

(opaska - cista prevencija, nije rijec o sankcioniranju)

8. drugi poslovi određeni zakonom.

(opaska - samo zakon o prekrsajnom postupku daje ovlast policajcu da izrice kaznu)

 

i zato cu po 1000 odgovoriti. policajac nije tu zato samo da bi kaznjavao. ima on i vaznijih poslova, a poslovi kaznjavanja su mu na zadnjem (osmom) mjestu.

 

a sto se skolovanja tice .... :smijeh::smijeh::smijeh: .... onaj tecaj me ubio u pojam :smijeh::smijeh::smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi moj gospodine,koliko ja vidim vi nikome ne želite pomoć,već ovakvim ispadima liječite svoja negativna mišljenja o policiji,vi ste očigledno imali jako negativna iskustva sa policijom jer vi sve policajce stavljate u isti koš,po vama ama niti jedan nevalja niti zna radit i kaj je najbitnije nemaju pojma o zakonu,ali ga zato vi imate u malom prstu,nisam dugo ovdje,ima dosta članova koji se kuže u zakon i znaju šta govore,ali vi prelazite sve mjere,jeste li vi tu da stvarate nervozu među članovima ili vam je cilj da nitko ne dobi pravi odgovor,nego onaj koji vama paše.Ljudi traže pomoć i savjete,a koji god savjet da dobe po vama to nije tako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bas - objava pod #2 je jezgrovita i jasna i vrlo savjetodavna,

 

a onda su neki poceli na svoj nacin (ujedno i nezakonit) tumaciti naselje, pa diskutirati da je netko isupao tablu, pa da nisu policajci obavezni kaznjavati sluzbu za odrzavanje cesta, pa da se policajci ne trebaju baviti prevencijom nego samo sankcioniranje

 

 

postoje ovdje ex policajci s kojima se izuzetno slazem i vrlo drzim do njihovog misljenja!

tko su oni, e to vama ostavaljam da policijskim metodam dedukcije utvrdite :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi gospodine!Ima više od tri kuće,manje od deset ali ne radi se o tome.To je jedna ravna cesta gdje se svi malo brže popeljaju a policija tu ne stoji svaki dan dapače neznam da li sam ih tu ikad vidjela ,ali valjda to nije bio moj dan. Dobro priznajem brže sam vozila ,kasnila sam na taj dan na posao ,ali nisam nikog životno ugrozila jer nikog nije bilo na cesti.No pitam ja vas ,da li osoba koja vozi dvadeset godina i nikad do sada nije napravila neki prekršaj u prometu nema pravo na prigovor jer kazna od 2000kn i nije tako mala jer primanja te osobe su također 2000kn mjesečno.Budući da oni koji svakodnevno rade prekšaje uprometu ,posebno mislim na one koji se brzo voze u samom naselju gdje :postoji tabla naseljenog mjesta iznak brzine;prođu nekažnjeno jer tu nema naše policije koja čuva naše građane od nesavjesnih vozača ili ti isti vozači imaju veze u policiji(kum,prijatelj)pa nikad ne dobe kaznu,dali onda po vašem mišljenju policija savjesno radi svoj posao.No to je samo jedan mali primjer ,ima ih puno više no da se ja vratim na svoje pitanje:da li ja ko građanin ove lijepe naše bez ikakvog prekršaja i kazne do sada imam pravo na prigovor(žalbu)jer nisam u mogućnosti to platiti ,a idalje odgovorno tvrdim nema table naselja ni znaka brzine,što nije posao policije ,a molim lijepo mislim da to nije ni moj posao ,prema tome molim jedan pošten odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ponovit ću već napisano:

 

Nema table - nema naselja.

 

Nema naselja - ograničenje je 90 km/sat.

 

Vozili ste 90 km/sat - niste u prekršaju.

 

Poričite prekršaj u prigovoru. Priznajte brzinu koja je izmjerena, ali energično navodite da nema prometnih znakova koji ograničavaju brzinu (ako ih nema).

 

U prigovoru navedite najmanje 3 prometna znaka koji prethode mjestu gdje ste zaustavljeni i njihovu udaljenost od tog mjesta - makar bili kilometrima udaljeni.

 

Sud će donijeti ispravnu presudu.

 

Činjenica da imate toliko godina vozačkog staža Vam ovdje uopće ne koristi. Ukoliko postoji prekršaj, on nosi negativni prekršajni bod i nema upozorenja. Ukoliko ne postoji prekršaj - jednako bi oslobodili i mladog vozača.

 

Završavam raspravu o ovoj temi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija