Jump to content

na sto trosite alimentaciju?


darla_

Preporučene objave

nadam se da na ovom forumu nema samo roditelja koji trebaju pomoc oko postupka za dobivanje alimetacije vec i onih koji ju za svoju djecu redovito primaju, i onih koju ju za svoju djecu, redovito placaju.

 

mislim da je moja kcer svoju prvu dobila u 11-om mjesecu 2008. i od tada novac samo podignemo, promjenimo u eure i "cuvamo sa strane"... posto ja studiram i nemam nekih velikih primanja, a htjela bih svom djetetu osigurati sigurnu buducnost, smatram da je svaka vrsta stednje pozitivna stvar.

 

i prije smo imali stednju u banci, ali sam ja jako razocarana svime oko toga. prvo cinjenicom da njezin otac uopce nije uplacivao stednju jedno vrijeme (a svota je bila toliko sitna da se mjesecno ni ne osjeti),a drugo da me uopce nisu obavjestili kad se to dogodilo, a stednju smo otvorili zajedno.

 

buduci da moje dijete sada prima alimentaciju i doplatak, htjela bih to stavljati negdje samo me brine politika raznih banaka, ulazne naknade u stedionicama, ali i mogucnost da ce nam taj novac mozda, ne daj boze, zatrebati prije isteka orocenja i da ce na kraju cijela nasa avantura postati neisplativa.

 

uplacujete li djeci stednju ili ako placate alimentaciju, znate li gdje ona odlazi?

iskustva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, novac od uzdržavanja djeteta odlazi na otplatu njenog kredita za novi auto i sada svaki čas zivka da je za dijete potrebno ovo ili ono, pa se ta alimentacije popne od 1300 kn na 2500 kn. U redu, za vrtić je potrebno pomoći majci u subvenciji, jer je vrtić u Samoboru oko 700 kn/mjesečno, ali za druge potrebe nemam više velikog razumjevanja, jer sam mišljenja da se za djetetove potrebe mora namiriti od alimentacije. Takva je moja situacija sa bivšom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, novac od uzdržavanja djeteta odlazi na otplatu njenog kredita za novi auto i sada svaki čas zivka da je za dijete potrebno ovo ili ono, pa se ta alimentacije popne od 1300 kn na 2500 kn.

 

 

Ne razumijem vas koji tako pričate i mislite, da novac od alimentacije majka ili otac troši za svoje potrebe!!

Pa to je suludo.

I ja imam kredit za auto, moj bivši tek godinu dana plaća alimentaciju (4 god. nije) i ništa osim toga ne daje za dijete. Ali i ja radim i skrbim za dijete,plaćam vrtić i vrtiće aktivnosti i izvanvrtićke aktivnosti, izlete...i da sad ne nabrajam..Imam plaću ispod prosjeka u RH, vjerujem, ali se trudim da moje dijete dobije sve potrebno.I da, štedimo i mi.

Pretpostavljam da je tako i s majkom Vašeg djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

alimentacija od 1000 kn za dva djeteta (jedan srednjoškolac i jedan pri kraju osnovne škole) u nas je sastavni dio novčane mase iz koje se podmiruju režije, hrana, odjeća, obuća, knjige, izlasci, ljetovanja, engleski, košarka i sl., rate omanjeg potrošačkog kredita te moje dvije police životnoga osiguranja, za slučaj da preselim na ahiret prije nego što njih dvojicu postavim na noge, ili, ukoliko doživim umirovljenje, da ne moram biti njima na grbači i da ne moram kopati po kontejnerima. sebi uvijek kupujem skuplje cipele od njihovih, jer moje dulje i traju (oni svoje prerastu za pola do jedne sezone),a ponekad bez grižnje savjesti alimentacijom (koja je u gotovini) platim odvjetničke usluge. dok su ih zanimale kompjuterske i sl. igrice, dobivali su ih isključivo od oca ili na poklon od bake i djeda. tata im ponekad stidljivo kupi koji komadić odjeće ili obuće, ponekad na njihovu posebnu zamolbu sudjeluje u plaćanju nekih njihovih većih troškova (maturalac, putovanje u inozemstvo); često (ali ipak neredovito) dobiju i mjesečni džeparac od 50 kuna - od mene dobiju novce kad im trebaju, nema džeparca; uglavnom, svi troje podjednako imamo i nemamo, nitko nije gladan, bos ili gol, a kad nam je baš neka izvanredna stiska, u pomoć priskoče ostali članovi obitelji i, naravno, banka s dozvoljenim minusom, kojoj ovom prilikom najtoplije zahvaljujem na istom :-D.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija