Jump to content

uobičajeno boravište


jelenab

Preporučene objave

pokušat ću biti kratka, tražila sam po forumu ali ništa.

Dakle, imam dvojno državljanstvo, BIH I RH. Posjedujem nekretninu na Jadranu. Kako je moje prebivalište nedaleko od nekretnine svaki sam vikend u RH, a ljeti čak i 2-3 mjeseca jer budući da mi nije daleko idem na posao u BIH.

Ehhh, sada pitanje??

 

kako riješiti prijavu boravka! mogu li prijaviti uobičajeni boravak buduću da sam, kada se sve izračuna, više od 183 dana u RH. Napominjem da se ne mogu odjaviti iz BIH, jer tamo radim.

 

Ukoliko mogu, koja mi je dokumentacija potrebna. Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijava odnosno odjava prebivališta, prijava promjene adrese stanovanja i prijava boravišta podnosi se na obrascu u koji se unose slijedeći podaci: matični broj građana; ime i prezime; rođeno prezime; ime jednog od roditelja; dan, mjesec, godina, mjesto i općina rođenja, a za osobe rođene u inozemstvu i država rođenja; zanimanje: školska sprema; mjesto i adresa stanovanja (mjesto, općina, ulica i kućni broj), a za osobe iz inozemstva i država iz koje dolaze te broj godina provedenih u inozemstvu; mjesto i adresa stanovanja (mjesto, općina, ulica i kućni broj) na koje se građanin prijavljuje; ime i prezime ili naziv i sjedište stanodavca kod kojeg se prijavljuje prebivalište, prijavljuje promjena adrese stanovanja ili prijavljuje boravište; datum odlaska iz mjesta boravišta; datum podnošenja prijave - odjave i potpis podnositelja prijave - odjave. O prijavi odnosno odjavi prebivališta, prijavi promjene adrese stanovanja i prijavi boravišta, izdaje se potvrda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

upravo sam i ja tako čula. Ne bih htjela imati problema, a naravno ne bih htjela ni plaćati boravišnu pristojbu od 1€ kada sam u RH, budući da sam u vlastitom stanu. Hm hm. Sigurno znam da su Hrvati iz BiH s dvojnim državljanstvom imali "dvojna prebivališta". Kako sam našla mogućnost prijave tzv. uobičajenog boravišta, mislila sam da bih mogla riješiti problem ne kršeći zakon.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija