Jump to content

Kašnjenje na ročište


BlackSabbath

Preporučene objave

Pozdrav,

Nedavno sam bio pozvan na ročište kao okrivljenik i zakasnio sam cca 12 minuta i to zbog zaštitara i domara na ulazu u sud. Oni su naime popravljali ulazna vrata pa nitko nije mogao ni van ni unutra. Kad sam ušao u sobu gdje je trebalo biti ročište, sutkinja me na jedan ne tako pristojan način istjerala i rekla kako upravo piše presudu i kako je ne zanimaju razlozi mog kašnjenja. To je prekršajni sud u Zagrebu, Kennedyev trg 11.

 

Zanima me imam li pravo na još jedno ročište ili možda na žalbu. Već sam kontaktirao prekršajni sud o ponašanju te sutkinje koje nije bilo odmjereno i kulturno, ali kao odgovor sam dobio kako sutkinja nije pogriješila i kako moj razlog kašnjenja nije nepredvidiv pa tako ni opravdavajući.

 

Help!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!

 

Dobio sam presudu u kojoj je navodno svjedočio policajac koji me zaustavio i naravno dao svoje viđenje koje se razlikuje od mog viđenja koje sam naveo u prigovoru. Npr., on kaže da sam popio tri pive a u mom prigovoru je navedeno dvije pive, i ima još razlika, ali sutkinja nije uvidjela razliku i dosudila na osnovu onoga što je rekao policajac. Moj prigovor nije izgleda ni pogledala. Kome sad da pišem prigovor na presudu i ima li moj prigovor kakvu moć odgode plaćanja kazne.

 

P.s.

Naravno u presudi piše kako nisam došao na ročište iako imam potvrdu da sam bio, ali sam zakasnio zbog prije spomenutih razloga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda sam dosadan ali čl.220 prekršajnog zakona kaže kako državni odvjetnik Republike Hrvatske može podignuti zahtjev za zaštitu zakonitosti ako je povrijeđen zakon, što je malo vjerojatno da će se desiti.

 

Nazvao sam Visoki prekršajni sud i razgovarao sam s jednim sucem. U globalu mi je rekao kako protiv drugostupanjske odluke nema žalbe, a kad sam mu spomenuo povredu zakona i postupka te lažno svjedočenje, spomenuo je nekakvu "obnovu postupka", ali mi nije znao precizirati ili ja nisam skužio kako i šta.

 

Imam li mogućnost obnove prekršajnog postupka i kome predajem zahtjev za obnovom.

 

Hvala, hvala, hvala,...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija