Jump to content

policijsko maltretiranje


botoks

Preporučene objave

Poštovani, imam par pitanja.

 

Prijateljicu su mi nedavno priveli radi navodnog posjedovanja droge (ugašenih pola popušenog jointa, 10 metara od mjesta legitimiranja, na mjestu koje je poznato po konzumaciji).

 

Prijetili su joj da će provesti noć među kurvama, jedan ju ispituje hoće li odvjetnika, drugi joj govori da ga ne uzima. Ona prestrasena radi što su joj rekli i kao priznaje da je to njezino. Nisu je testirali na droge. Sa njom je bio njezin dečko kojeg nisu priveli, niti ispitivali. Ona je bacila cigaretu prilikom dolaska policajaca, te je to možda bio razlog za njihovu >"sumnju".

 

Napominjem da ne konzumira droge, te da je prestrasena zbog mogućeg boravka u pritvoru potpisala sve što su joj dali da potpiše.

 

Uglavnom, puštena je iz policije doma nakon neka 2 saa provedena unutra. Napominjem da kod nje nije pronađenmo apsolutno ništa nego joj je prikrpano pola nečijeg popušenog jointa.

 

Par dana nakon toga opet isti policajci na istom mjestu sreću nju i frenda, i ponovno ih legitimiraju te gnjave. Ovog puta već joj se obračajući imenom.

 

a kulminacija je bila prije par dana kada su ih opet na istom mjestu legitimirali (sjedili su u autu), frendica je samo pitala čemu sad ovo, a bezobrazni i bahati policajci su je odlučili privesti zbog vrijeđanja službene osobe. Ne moram niti govoriti da su je prekopavali i da, naravno nisu našli NIŠTA, isto kao i frenda kojem je policajac gurao ruke u džepove (premda ima pravo samo na vanjski pregled), nakon što ga je ovaj upozorio da zna svoja prava i da to ne smije raditi je priveo i njega, radi vrijeđanja službene osobe, te su oboje proveli noć u pritvoru sa prostitutkama i ostalim kriminalcima. Na pitanje zasto to rade, policajci odgovaraju- zato što možemo.

 

Lažno ih u prijavi optužujući za izgovaranje riječi koje nisu izgovarali.

 

Jedan je odmah rekao da odlazi na godišnji, i da ga neće biti par dana. prekršajnom sudu su ujutro priznali krivicu jer im je rečeno da će morat ostat u pritvoru dok se ne provede dokazni postupak ako ne priznaju. Zbog kazne od 700 kn umanjene za noc provedenu u pritvoru nije im se dalo zezati sa time te su priznali, platili kaznu i otišli kući premda nisu za baš ništa krivi.

 

Frendica još uvijek ima ročište zbog navodnog posjedovanja pola jointa, a isti ih policajci već treći puta maltretiraju.

 

Kako se zaštititi od ovakve samovolje SLUŽBENIH osoba koje će lagati i protuzakonito postupati, samo da bi sebe pokazale da su u pravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Zbog kazne od 700 kn umanjene za noc provedenu u pritvoru nije im se dalo zezati sa time te su priznali, platili kaznu i otišli kući premda nisu za baš ništa krivi."

 

Nije im se dalo s time zezati???

 

"Kako se zaštititi od ovakve samovolje SLUŽBENIH osoba koje će lagati i protuzakonito postupati, samo da bi sebe pokazale da su u pravu?"

 

Zastit cete se tako da govorite istinu i potpisujete svoju istinitu izjavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hmmm, nisu klinci. Ljudima od 30 godina ne treba da ih netko zadržava u pritvoru radi istjerivanja pravde i da izostaju s posla jer se nekom panduru digao pimpek na njih ili ima loš dan.

 

Bi li ti izostajao jos koji dan sa odgovornog posla zato što ti se istjerivalo pravdu i ostajao možda još koji dan u pritvoru?

 

Mislim da je jednostavnije platit i otic doma nego riskirat OTKAZ jer se 2 ili tri dana nije pojavio na poslu. Što ti misliš?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim ono sto pisem - a pogotovo ono sto potpisujem.

 

Isto tako mislim da ne moramo biti istomisljenici.

 

Ako su vec zavrsili u pritvoru zbog prekoracenja ovlasti sluzbene osobe, onda se na to treba i zaliti.

Razvidno je iz gorenjeg da nisu prvi put imali posla s deckima koji imaju svoje metode "rada" - tj. iznudjivanje priznanja.

No kad se jednom propusti prilika, tesko ju je poslije spasavati, treba poslije veliki trud za vadjenje iz dreka necega s cime im se "nije dalo zezati" u pravom trenutku.

 

A da li ti tridesetogodisnjaci koji rade odgovorne poslove, misle da kazna koju su dobili (na osnovi priznanja optuzbe koje su potpisali), moze imati i neki drugi efekt na posao osim brzog dolaska na njega nakon noci u pritvoru?

Kazete "potpisali su krivicu " za sto? Sto pise u onome sto su dobili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

botoks je napisao:

 

Kako se zaštititi od ovakve samovolje SLUŽBENIH osoba koje će lagati i protuzakonito postupati, samo da bi sebe pokazale da su u pravu?

 

Kada vas privedu tražite svog odvjetnika da dođe i ako to zaista želite on će i doći a do tada policija s vama neće pričati ( tolerira se otprilike 2 sata čekanja na odvetnika ).

 

Možete ništa ne pričati ili opet reći vaše mišljenje o onome o čemu vas pitaju.

 

Ako niste zadovoljni radom policijskih službenika na njihov rad se možete žaliti.

 

Ima tu dosta toga što osobi nad kojom se vrši obrada ide u prilog, više nego policiji- zakon ( bilo koji ) je uvijek na strani građana ( koji ga ne poštuju ili poštuju ) a najmanje na strani policije, policiji je najteže nešto kvalitetno obraditi baš radi zakona jer su im pravno vezane ruke ( ali ima tu i drugih metoda osim zakonitih - radi kojih se može žaliti - ali kao i policiji i žalitelju su potrebni dokazi protiv rada policije - barem nešto na starni policije , malo ali dovoljno ).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče djevojke koja čeka suđenje, što god da je potpisala u policiji sudac mora izdvojiti iz spisa i na tome ne može temeljiti presudu. S tim dokazima neće biti osuđena, a pred sudcem neka negira krivnju. Policijski zapisnik o ispitivanju osumnjičenika je neupotrebljiv ako osumnjičenik nije imao odvjetnika prilikom ispitivanja. Što se tiče maltretiranja ako je maltretiranje bilo pred čitavim društvom moguoni porenuti postupak protiv policajaca, prvo kaznenom prijavom, pa kada je državni odvjetnik odbaci (jer štite policajce i nikada ne pokreću kaznenen psotupke protiv njih - većina državnih odvjetnika su i sami po mentalnom sklopu bliski policajcima) pokrenuti privatnu tužbu. Također ima i unutarnja kontrola MUP -a pa pisati njima, putem odvjetnika naravno. Kad ih jednom prijavite i usput angažirate odvjetnika koji je neko ime u lokalnoj sredini gdje se to dogodilo i još specijaliziran za kazneno pravo, neće se više usuditi. Čak i ako od prijave unutarnjoj kontroli ne bude ništa, morat ćepisati izvješća, biti ćeinterno saslušavani i uvijek će im ostati u njihovim dosijeima, pa im se ne isplati. Trebate uvijek zapamtiti da iskazi na policiji bilo svjedoka bilo okrivlneika ne znače ništa, kao da nikada nisu niti izgovoreni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

DinoH je napisao:

Kad ih jednom prijavite i usput angažirate odvjetnika koji je neko ime u lokalnoj sredini gdje se to dogodilo i još specijaliziran za kazneno pravo, neće se više usuditi. Čak i ako od prijave unutarnjoj kontroli ne bude ništa, morat ćepisati izvješća, biti ćeinterno saslušavani i uvijek će im ostati u njihovim dosijeima, pa im se ne isplati.

 

To nije istina ! Ako je policajac postupao po zakonu ne može mu nitko ništa i nema se čega bojati !

Ako je upotrijebljeno po zakonu opravdat će se svaka uporaba sredstava prisile ( fizička snaga, sredstva za vezivanje, palica, vatreno oružje i druga ).

 

A što se tiče pisanja raznih izvješća i drugih pismena to je svakodnevica, sve to ide u rok službe.

 

Provjereno .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija