Jump to content

Komisija: Đurović, Svedrović, Damjanović, Mikšić, Knežević.


iDR

Preporučene objave

  • 4 tjedna kasnije...

Dragi moji...ispit uspješno položen 04.ožujka 2009.g.

1. dan presuda iz kaznenog: krivotvorenje isprave, okrivljenik priznao krivnju, jednostavno, ali srećom da sam imala stari kz i zkp jer je KD počinjeno 1999.g., na to pazite; Svedrović je na usmenom samo pročitao koju vrstu i mjeru kazne sam izrekla okrivljeniku, i to bi bio kraj priče oko presude.

-inače pitali gospođu koja nam je dijelila presude da li nam se promjenila komisija, odgovor je: da, promjena umjesto Knežević, sada Marković (što je naravno bolje), tako da obavezno morate pitati za promjenu.

2. dan presuda iz građanskog, mojim umom vlada ljutnja na samu organizaciju pismenog dijela ispita, da se nisu udostojili nabaviti malo novije predmete nego me dopadne spis u kojem je tužba podnesena 1992.g., spis mješavina građanskog i trgovačkog, d.O.o. jedini član uprave-direktor tužen za povrat 5.000 ondašnjih DEM, a zakon koji trebam primjeniti je Z. o poduzećima, koji naravno nitko nije imao, a koji je istodobno preteča Z.T.D.-a. Uglavnom potrudim se i napišem je prema Z.T.D.-u i nakon završenog pisanja na kraju jako zadovoljna svojim radom, u iščekivanju kakav će komentar biti od ispitivačice Damjanović, od koje ni riječi o presudi na ispitu, NI JEDNE RIJEČI, zato drage kolege, moj vam je savjet da se puno ne zamarate sa pismenim dijelom ispita jer vam oni to nemaju vremena čitati.

3. dan

odgovarala sa kolegom na katu, slušalo nas dvojica kolega...inače puno ugodnija atmosfera nego dolje, bar meni.

 

Prvi ulazi MARKOVIĆ, pitanja sva objavljena na Legalisu, doslovno sva, jako ugodan i strpljiv, bila sam ga i slušati u 12 mjesecu, isto ok, tako da s njim nema panike. :palac:

 

Drugi MIKŠIĆ, čovjek ljubazan i ugodnog glasa, samo pomalo zbunjen, mene je npr. pitao što je to kondemnatorna tužba, ja počnem odgovarati, a on u vjerenju da me je pitao konstitutivnu i zbunjeno me gleda, na kraju ja objasnim da me je pitao kondemnatornu i onda se sjetio i počeo ispričavati, sve u svemu jako dobronamjeran, a pitanja doslovno po redu sa Legalisa. :palac:

 

Treći SVEDROVIĆ, čovjek sa rozom leptir mašnom, premoćan, zafrkant, pitanja prejednostavna i ne traži opširne priče nego konkretne odgovore, također sva objavljena, kao npr. pomaganje, razlika svj. i nesvj. nehaj, osuđujuća presuda-što mora sadržavati, oslobađajuća presuda, pritvor, sve u svemu jako dobar. :palac:

 

Četvrta DAMJANOVIĆ, vidi se da je zamj. DO RH, žena pita sva pitanja sa Legalisa, ali ne onako kako sam ja zamišljala, neki su pisali da postavlja blic pitanja, ali ne bi bilo tako. Dakle, ne postavlja pitanja direktno nego svako pitanje ima svoj uvod, tako da vam prezentira konkretnu situaciju, i onda postavi pitanje, ali sve u svemu razumljivo i ne teško za zaključiti, inače jako nasmijana i ako se ne zna odgovor na neko pitanje, ona ga odgovori i nikakav problem. Jedino me je sa jednim pitanjem iznenadila iz trgovačkog kojeg nisam vidjela na Legalisu, a to je što će društvo učiniti kad stekne vlastite dionice? Najprije ih mora prodati, a ako ne uspije, mora ih povući. Na izlazu smo malo s njom pričali o ZTD-u koliko je opširan i ona se složila...rekla kako je važno znati strukturu i osnove a ne cijeli zakon, da ona to ni ne očekiva, što je u svakom slučaju pozitivno. :palac:

 

Peta ĐUROVIĆ, a što reći...nsmijana žena koja postavlja uvijek prvo pitanje najviše vrednote ustavnog poretka, a zadnje uvjeti za upis u imenik odvjetnika, tako da je suvišno da što drugo pišem, jako srdačna i vesela... :palac:

 

Kako vidite, svi su bili više nego dobri, ali moram priznati da nisam sigurna koliko je moje iskustvo objektivno i realno, jer smo ja i kolega koji je sa mnom odgovarao oboje sudački vježbenici i imali smo dosta vremena za učiti, i ispit nam je već u 18.10 h bio gotov, a počeo u 15.50 h, nijedan ispitivač nas nije pitao više od 25 minuta, pretpostavljam zato što smo odmah odgovarali na postavljena pitanja, više je bilo kao neko rešetanje, pitanje-odgovor, pitanje-odgovor. Ostale smo pričekali do 19.20 h da završe sa ispitom, inače svi su taj dan prošli, a komisija zbog toga sretna. :-D Kasnije svi skupa na :cuga: u birtiju preko puta ministarstva.

Samo bih željela istaknuti da se previše ne zamarate svakojakim komentarima: ovaj je ovakav, ovaj je onakav, to je sve individualno, ovosi o znanju, ispitivaču, njegovom raspoloženju...

NAJVAŽNIJI zaključak je da trebate učiti po pitanjima komisije čim je saznate, i naravno imati sreće da vam se ne promjeni, meni hvala Bogu nije.

Ako kome treba skripti, presuda, bilo kakva pomoć samo se javite. :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

još jednom brav i hvala!

Jedno pitanje - a šta ako u kaznenoj presudi primjenim novi zakon (a trebam stari), kao što si ti u građanskoj?! Neće valjda zaje....., pa onda bi trebao imat sto zakona na pismenom, zapravo bi želio ćuti da se može sve pisati po novom, a ja ću onda njima objasnit na usmenom ono blaži zakon, vrijeme počinjenja i to!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobro pitanje!jer ako se zakon vise puta izmijeni, imamo obveznu primjenu blazeg zakona, pa ak nas zakaci kz prije 98. :-o , ja taj nikad nit vidjela.

 

jesi li ucila uopce prema kakvim skriptama i za koje mislis da su recimo dobre?

 

meni se cini ok ona KPP po principu pitanje - odgovor, od 114 str., tamo i pise da zadrzavanje traje 72 h.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, naravno da možeš primjeniti novi kao i ja, ja sam išla na portu pitati da li oni imaju, spojili su me sa tajnicom, i ona me naravno otpilila da nema...to sam napravila isključivo radi toga da se mogu opravdati ispitivaču, jer sam čula, ali ne znam koji ispitivač, da pita zašto ste presudili po novom a trebalo je po starom, a kad je kandidat odgovorio da ga nije imao, ispitivač je pitao da li ste pitali na porti, oni vam to trebaju osigurati...moš mislit :palacdolje: , ali nemoj se zamarati s tim, moj savjet je što svakako moraš imati je: stari i novi zoo, zv, ovršni zakon (jer vas može dopasti predmet spora proglašenje ovrhe nedopuštenom), a po mogućnosti i ztd (mene je spasila jedna cura što ga imala, inače nitko više), stari i novi zpp, i isto tako za kazneno stari i novi kz i zkp, to nije problem ponijeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda bi bio Krivični zakon, i ja ga nikad ni vidjela :-D ne želim te strašiti ali imaju oni dosta predmeta u kojima je K.D. počinjeno između 95 pa nadalje, na koja bi se primjenjivao Krivični, ali nemoj se zamarati, oni to ionako ne čitaju, a ako i budu uvijek se možeš pozvati na portu :smijeh:

 

Što se skripti tiče, ustav, org. pr., uprava, radno i trgovačKo sam učila iz skripti objavljenih na Legalisu, čini mi se od Dražena O., naravno sve u kombinaciji sa zakonima, jer su se mijenjali., i moram istaknuti da sam trgovačko, pošto me je dopala cijenjena gospođa Damjanović, puno nadopunjavala sa ztd-om, jer ona toliko toga pita što nema u skripti, iako sam primjetila da je skripta za ostale ispitivače bila dovoljna...

Kpp iz te skripte Sue od 114 str., predobra je... :palac:

Kp iz zakona i Garačićkine skripte od 40-ak str.

A za Gpp i obiteljsko mi je jedna cura poslala skriptu, čini mi se sve skupa oko 130 str., tu spada i ovrha i z. o naslj.(otavinski postupak), isto dobra iako ne obuhvaća novi zpp.

Građansko sam učila sve po zakonima, a skripta koju sam imala mi je savršeno poslužila kao vodič da vidim što treba učiti, i naravno za teoretske podjele kojih nema u zakonu. Klarića ni vidjela, logičnije mi je bilo po zakonima...ali to je sve kako kome odgovara!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija