Jump to content

nogostup i pravo


imported_palčica

Preporučene objave

Živim u kući uz cestu što znači da nas samo nogostup dijeli od ceste.Par metara uz nas je gostionica i stalno se automobilima parkiraju ispred mojih prozora ,a k tome tu su mi sobe.Pitanje - da li imam bilo kakvo pravo da nešto stavim (ne veliko- da pješaci mogu prolaziti)a da ne mogu parkirati automobile.Najgore je u ljeti kada su prozori otvoreni a oni "turiraju"i sav smog ulazi u sobe.Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pripazite da Vam se ne dogodi ovo:

 

 

 

ZAKON

O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA

Članak 36.

(1) Javna cesta i njezin zaštitni pojas, odnosno kolnik i nogostup ili njihovi dijelovi, ne smiju se zauzimati ili oštećivati osim u slučaju opasnosti, izvođenja radova ili u drugim prilikama propisanim ovim Zakonom.

(5) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj fizička osoba koja postupi suprotno odredbi stavka 1. ovoga članka.

 

 

ZAKON

O PREKRŠAJIMA PROTIV JAVNOG REDA I MIRA

Član 29.

Tko stavi ispred zgrade ili ograde ili na zgradu ili ogradu uređaj ili predmet koji može povrijediti prolaznika ili mu nanijeti kakvu štetu ili tko takav predmet izbaci na ulicu, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj savjet, dogovorite se sa svim susjedima da maksimalno nezgodno parkirate vlastita auta, po mogucnosti ona koja ne koristite cesto, tako da nitko drugi ne moze parkirati.

Drugi savjet, dogovorite se sa covjekom koji vozi pauka da cete ga vi redovito zvat kad netko partkira ali da on onda i dode. Njemu dobro jer ima stalno posla, vama dobro jer cete se kad tad rjesit tih auta

I ono sto je najbolje, navijte sat u 4 ujutro, zamjesajte malo betona i stavite pregradu. Ne moze vam nitko nista ako ne moze dokazat da ste vi. :P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija