Jump to content

kaj sad???????


rozenica

Preporučene objave

Bok,,,

jer neko zna proceduru za dalje....

dobil sam za stalno 20 posto HRVI,na temelju ptsp,,,otkaz u firmi,,žena na porodiljskom,,,nemam prava na burzu,,,nema opskrbnine,,,,a u mihanovićevoj vele da treba skupiti sve papire od rata i ostalo..kićma,sve kaj imam i na procjenu radne sposobnosti.Kakva su vaša iskustva sa btim????molim pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je, dobro su vam rekli. Otiđite svom doktoru opće prakse neka vam napiše zahtjev za vještaćenjem radne sposobnosti i kompletirajte isto sa svom liječničkom dok. koju imate i ostalim papirima vezano za veše sudjelovanje u DR (ratni put, potvrdu o sudjelovanju u DR i slićno ) i to onada predajte na mirovinski u područnu službu i čekajte poziv na vještaćenje.

 

Što će kasnije biti to ćete vidjeti, to ne može nitko znati, može biti svašta ( i da vas proglase nesposobnim za rad i da vas proglase sposobnim za rad ), očekujete svašta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vještakov nalaz zavisi od više čimbenika; on gleda vašu liječničku dokumentaciju i kontinuitet liječenja, gleda vaš ratni put gdje ste bili i što ste prošli na ratištu ( recimo ako vas proglase nesposobnim za rad bez obzira što imate status rvi-a vaš polazni keficijent ako ste bili u pričuvnoj brigadi neće biti isti a samim time i mirovina od onoga tko ima status rvi-a i bio je u aktivnoj brigadi ili specijalnoj policiji i još ako ima i čin mirovina će mu biti povoljnija, a isto tako bez obzira na status hrvi-a može vas vještak proglasiti sposobnim za rad, a nekoga tko nema status hrvi-a proglasiti nesposobnim.

 

Moje je iskustvo da sam bio jedanput na vještaćenju i da su me proglasili nesposobnim za rad ( tada još nisam imao priznat status hrvi-a ) i otišao sam u mirovinu. Tada sam radio u mup-u a tijekom rata bio sam u specijalnoj policiji mup-a. Eto i sada sam u mirovini.

 

Ponavljam da je sve moguče i sve za očekivati, apsolutno sve . Rzlikuje se od osobe do osobe kao i sve drugo tako i vještaci i njihovi nalazi i mišljenja.

 

sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bil sam dragovoljac,u i gardijskoj...92 me otpustili zbog ptsp,,a prije 1mjesec dobil za stalno....17 g lijećenja i zajebancije..a prije 3 g propucan na cesti,u trbuh i nogu,,i išel na tjelesno oštečenje u tvrtkovu i nisam dobil ništ,,,veli vještak da nisam smršavil 30kg od rana,,,a sad bumo vidli,,valjda nema nekoga da traže lovu za to jer je nemam niti bi ju dal...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rozenica je napisao:

otprilike kolko traje od kad predaš papire u tvrtkovu do prvog vještaćenja pa do okončanja cijelog postupka?

 

Sve skupa od početka do samoga kraja, do isplate prve mirovine oko 10 mjeseci.

 

Od podnošenja zahtjeva do prvog vještačenja oko 1 do 2 mjeseca, pa revizija na koju se čeka isto tako i onda konačno rješenje i nakon toga isplata prve mirovine za oko 10 mj od podnošenja zahtjeva- ako sve prođe od prve.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija