Jump to content

savjetovanje-jako hitno-optuzba za kradu i automatski otkaz bez ikakva dokaza


taratara

Preporučene objave

ovako, moja prijateljica je nedavno optuzena da je ukrala u trgovini gdje je radila 400 kn, te je iduceg dana automatski dobila sporazumni otkaz, s time da poslodavac nije poduzeo apsolutno nista da se utvrdi krivac, vec je njoj dao otkaz, a nije dobila priliku ni da se obrani..

 

cura koja je jedina dirala tu kovertu sa novcem tog dana je naime bila sama u prostoriji i ona je navodno primjetila pod navodnicima da kao nedostaje tih 400 kn.. da stvar bude jos gora objekat nema video nadzor..

 

e sad postavljam pitanje kako dokazati nevinost, podizanjem privatne tuzbe protiv poslodavca, suceljavanje uz vanjske svjedoke, uz naravno uvijet da se cijeli razgovor snima?

 

policija nije pozvana, tako da prijava en postoji, ali oni ne bi bog zna sto i napravili jer se radi o iznosu manjem od 1000 kn, ali ugled jedne nevine osobe je narusen, te postoji velika mogucnost da vise tako lako ne dobije posao ni u jednoj drugoj prodavaonici.

 

poligraf-jedino rjesenje da se vidi tko laze a tko ne, no problem je sto to nije kriminalisticka obrada, nije ubojstvo nije krada abnormalno visoke svote novaca..

 

i sto sad uciniti??

 

probono-odvjetnik takve vrste mislim da ne postoji u hrvatskoj, uputite me ako postoji..

 

savjetujte-kako najjednostavnije dokazati nevinost.. u ovom slucaju.

 

s tim da ostecena nije jos dobila radnu knjizicu i sve papire.. da li prije to sve uzeti pa pokretati prvane radnje ili ??

 

zahvaljujem..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ovako, neka gospodična podnese kaznenu prijavu protiv bivšeg poslodavca zbog nezakonitog otkaza i neutemeljenog utvrđenog činjeničnog stanja (u tom slučaju su trebali zvati policiju- šteta je ispod 1000 kuna:iznad 1000 kn postupak se pokreće po službenoj dužnosti: kako je šteta manja iz čl.216 KZ-a KD"Krađa" i ona se pokreće privatnom tužbom) zbog čega je dobila otkaz, jer on nije taj koji nešto dokazuje i odlučuje o krivcu. Pošto je materijalni dokaz sigurno uništen-koverta, jedino se može pozvati na dobrovoljni poligraf koji u KP (kaznenom postupku)nije dokaz, nego samo indicija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem na odgovoru..

 

situacija se naime od jucer do danas promjenila, poslodavac je dogovorio poligrafsko testiranje, kod Romea Vrečka.. te je otkaze ostavio na cekanju dok se ne dokaze krivnja.

 

ima jos, ta osoba na koju ja osobno sumnjam ni nije bla optuzena za kradu vec sve ostale djelatnice.ali jucer kad je moja prijateljica dosla u tu prodavaonicu, ta osoba je problijedila, pocela tesko disati i tresti se, kasnije je saznala djevojka koja je isto dobila otkaz rekla da je tog dana kad je navodno moja frendica ukrala novac , ta cura na koju ja bacam sumnju, a koja nije optuzena, se tresla i bila poprilicno nervozna..

 

eto tako sad stoje stvari..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Inače kada radnik dobije pismeni otkaz ugovora o radu za kojeg smatra da je nedopustiv , djelatnik mora najprije tražiti zaštitu unutar radne organizacije i to u roku od petnaet dana po primitku pismenog otpravka otkaza u idućih petnaest dana čeka odgovor na Zahtjev za zaštitu prava koji je podnio poslodavcu odmah po primitku pismenog otpravka. Ukoliko poslodavac ne uvaži Zahtjev za zaštitu prava uposlenika ,tada se uposlenik obraća Tužbom nadležnom sudu može prema sjedišu Firme ili prema mjestu rada .

 

Što se tiče optužbe za krađu , imate pravo podnijeti privatnu tužbu za uvredu ili klevetu, ovisno da li ste pred većim brojem ljudi oklevetani, i podnijeti istovremeno odštetni zahtjev za prouzrokovane duševne boli.

 

Pozdrav ! Ude :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija