Jump to content

što mogu ocekivati?


easter

Preporučene objave

u braku sam 10 g.živimo u kuci muževih roditelja koju smo u braku u potpunosti preuredili i za to imamo dokaz koji glasi na mog supruga da je on investitor nadogradnje i preuređenja.imamo dvoje djece 9g i 8g.dolazi do rastave braka pa me interesira što mogu ocekivati!zajednicke stecevine koja glasi na nas nemamo,radimo oboje u firmi njegovih roditelja.moj muž je sudjelovao u našim životima iskljucivo u financiranju,sve ostalo što nam je davao su mrvice.

moj plan je ne tražiti ništa od njega nego samo skrbništvo nad oboje djece.koliko je moguce da se djeca ne razdvajaju i da ja dobijem oboje djece!

molim vas savjet pravni ili neki iz iskustva!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Vi imate se pravo boriti i nadati za skrbništvo djece , koje se u pravilu dodjeljuje majkama , ukoliko se nisu ogriješile o dosadašnjoj skrbi npr. zapuštanjem , odlaskom od njih . U svemu veliku ulogu igra Centar za socijalnu skrb kada su u pitanju malodobna djeca .

 

Kod bračne stečevine Vi imate pravo na pola svega u što je Vaš suprug ulagao , jer je to i doprinos Vaše obitelji npr. nadogradnja kuće. Imate pravo isplate u novcu s osnove ulaganja Vašeg supruga za vrijeme trajanja braka .

Takav zahtjev valja postaviti u sporazumu o razvodu , a prije svega morate postaviti zahtjev za skrbništvo , iznos za uzdržavanje , predložiti kontakte djece s roditeljem u skladu sa Zakonom a može i povoljnije ako su roditelji suglasni . U tužbi ako razvod nije sporazuman postavljaju se isti zahtjevi , dapače ukoliko jedns strana ne prihvaća sporazum onda se takav sporazum tretira kao tužbeni zahtjev.

 

Možda radi djece bi bilo najbolje pokušati sa mirenjem, i

dobro je kada svaka strana u interesu djece smiri svoj ego .

 

Pozdrav ! Ude :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. djecu se, u pravilu, ne razdvaja osim ukoliko je to u cilju njihove dobrobiti što pod normalnim okolnostima odnosa braće i sestara nije slučaj

 

2. tijekom razvoda se ne traži niti dobiva skrbništvo nad djecom već se povjeravaju jednome obzirom da više nije moguć zajednički život s oba roditelja- roditeljsku skrb i dalje imaju oboje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija