Jump to content

godišnji odmor


marytaylor

Preporučene objave

molim pomoć!

 

malo sam zbunjena glede korištenja godišnjeg odmora, naime:

prvi put sam se zaposlila u 07. mjesecu 2008. na određeno vrijeme (3 mjeseca), zatim sam od 10. mjeseca 2008. primljena na određeno (godinu dana) kao pripravnik u drugu firmu i u ugovoru piše da imam 18 dana godišnjeg.

 

ja sam tek u 1. mjesecu 2009. mogla uzeti godišnji i iskoristila sam 6 dana (jer je moralo proći 6 mjeseci od zapošljavanja prvog)

 

sada mene zanima da li je to uzeto iz godišnjeg u 2008. godini...tj. koliko ja sad ove godine imam godišnjeg?

 

da li samo još 12 dana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

pod pretpostavkom da ste počeli raditi npr. 15.07.2008., do kraja iste godine(odnosno, 15.12.2008.) ste ostvarili pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora, u trajanju od 8 dana. U 01.mj.2009. ste stekli pravo na puni godišnji odmor za 2009.godinu.

 

Znači, teoretski Vi jeste ostvarili pravo na 8 dana GO za 2008.godinu, međutim, s obzirom da se prvi dio godišnjeg mora iskoristiti u trajanju od najmanje 12 dana, a Vi to nikako niste mogli napraviti (jer niti niste imali 12 dana), ispada da ste tih 8 dana trebali iskoristiti u 2008.godini (tipa od 15.12 pa do kraja godine, ili npr. od 31.12 jer se prelazak u novu godinu racuna kao da je iskoristen u prethodnoj). Nisam pravnik pa ne znam da li postoje presedani za ovakve slucajeve. Konkretno, moj je bio sličan, ostvario sam 5 dana razmjernog godišnjeg i u dogovoru sa firmom ću ih iskoristiti u 2009.godini

 

Moj savjet je da u firmi pokusate sa izjavom da ste iskoristili svoj razmjerni dio godišnjeg za 2008. godinu i pokušate inzistirati na tome, makar nisam siguran da bi recimo na sudu to stalo. međutim, sumnjam da će do toga doći (ako ste u iole normalnoj firmi)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija