Jump to content

razvod radi ljubavnice


vera4555

Preporučene objave

udata sam 28 godina za covjeka rodom iz jordana, musliman. primio je hrvatsko drzavljanstvo. zivimo u hrvatskoj, u stanu koji je kupljen na moje ime, tijekom braka. on ima poduzece prijavljeno u jordanu, te cesto tamo putuje. nemamo djece. saznala sam da s ljubavnicom ima dvoje priznate djece, kupio je na svoje ime dio kuce u kojoj oni stanuju, te se prijavio da i on tamo stanuje (pise mu u osobnoj iskaznici). pretpostavljam da nije uvijek na putu, vec da vodi dupli zivot, sa mnom i s ljubavnicom i djecom. u slucaju rastave, kako se dijeli imovina? stan na moje ime, stecen u bracnoj zajednici, stan na njegovo ime, djeca? da li se poduzece u jordanu dijeli po hrvatskim ili jordanskim zakonima? ja sam nedavno izgubila posao, te sam nezaposlena. imam preko 50 godina. hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MOzda bi ipak bilo mudro uzeti odvjetnika u Jordanu i provjeriti kakove su po njihovom zakonu obveze vaseg muza prema vama (glede uzdrzavanja). On mozda po njihovom zakonu moze imati jos jednu zenu ( sto je slucaj u vecini muslimanskih zemalja, ako muz uredno izdrzava cak i cetiri zene). Provjerite imate li pravo na udio u poduzecu jer je osnovano tijekom vaseg braka. A kako je vas brak osnovan u RH, cije on drzavljanstvo ima, primjenju se i hrvatski propisi, sto vama ide u prilog!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Shvatio sam da ima iskaznicu u hrvatskoj na adresi s ljubavnicom!

Ako je tako Vi imate pravo i na polovicu te kuće , jer izvanbračna zajednica oženjenog muškarca i neudate žene

ili udate u Hrvatskoj ne izjednačuju se sa bračnom zajednicom u pravima ,to pravo pripada zajednici neoženjenog muškarca i neoženjene žene .

Pozdrav ! Ude.

 

PS. Možda biste nešto mogli doznati preko Jordanskog konzulata ili prije preko našeg Ministarstva vanjskih poslova , da dođu do informacija o Vašim pravima .

 

Pozdrav Ude ! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stan na moje ime ima 28 kvadrata, a stan na njegovo ime gdje zivi ljubavnica ima 24 kvadrata. cini se da je kupio samo dio stambenog prostora ljubavnice, jer izvana ta kuca izgleda veca (gledala ja). drugi dio kuce, prema gruntovnici, je na meni nepoznato ime (valjda najam, ne znam). dakle, ako dijelimo pola pola, ja dobivam stan u kojem sada zivimo, a on dio kuce s ljubavnicom, odnosno sva 24 kvadrata. u jordanu ima firmu, roditelje, gomilu brace i sestara. koliko ja znam, a ne znam puno, imovine u jordanu nema, osim firme. firmu je osnovao 2004, radi poslovanja s hrvatskom. tamo je kod roditelja (ako nema i tamo zenu, ali to bi mi mozda njegova sestra javila). zemlja je jako tradicionalna, roditelji protiv mene jer nisam rodjena muslimanka i jer nemamo djece (tamo se jos prije studija trebao ozeniti za zenu koju je njegov tata dogovorio, u hrvatskoj za vrijeme studija sreo mene, otkazao dogovorenu svadbu, nastala obiteljska drama, dogovorena zena osramocena, do danas neudana). jos uvijek spijuniram muza i njegovo kretanje, nisam mu rekla da znam za ljubavnicu i djecu. i nisam sigurna da ce pristati na razvod, zbog roditelja i tradicije. zbunjena sam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Persevera je napisao:

MOzda bi ipak bilo mudro uzeti odvjetnika u Jordanu i provjeriti kakove su po njihovom zakonu obveze vaseg muza prema vama (glede uzdrzavanja).

 

 

Zaboravi priču da se išta može napraviti u Jordanu.

Mislim da je najbolje poslušati što preporučuje zzz_zzz.

 

Ne znam koliko je u Jordanu šerijatski zakon 'služben', ali je tradicionalno jako ukorijenjen. Prema njemu žena uvijek može napustiti muža, može 'odšetati' iz braka, doslovno. Nema pravo na bilo kakvu imovinu ili djecu. Pa još strankinja? Da tamo nešto pokuša, još bi ju naša ambasada 'vadila' iz zatvora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja vam ne poznam muza ali to mogu nastati ogromni problemi...

Mogli bi se pokusat dogovorit sa njim da i dalje glumite da ste u braku (bar neko vrjeme) pod uvjetom da on pristane na sporazumni razvod. Kostat ce vam jos koju godinu zivaca ali ste barem na sigurnoj strani u pogledu na stan, jer i oko toga mogu nastati silni problemi na sudu ako on to bude htio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vera4555 je napisao:

koj mi vrag bi da se udam za muslica iz takve zemlje. prava ljubavna bajka

 

Vera4555,

 

Razumjevajući vašu osobnu životnu situaciju,moram vas upozoriti da iznošenje uvredljivih naziva za pripadnike određene vjere,u ovom slučaju vašeg supruga,nije u skladu s pravilima ovog foruma.

 

Stoga vas molim da se vratite konkretnim pitanjima vezanim za vašu temu.

 

Nadam se da je ovo upozorenje dovoljno i da se takvo što više neće ponoviti.

 

Moderator

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija