Jump to content

Otkaz poslodavcu zbog neisplaćene plaće


Pukvenc

Preporučene objave

  • 8 mjeseci kasnije...

gizmo111 je napisao:

Bok,kako doči do lista od plače (zajdnje tri nisu isplačene)a polodavac me ignorira,na usmeni upit o listama,za plaču je bahato rekao neka zaboravim?A ni doprinosi nisu uplačeni od 10 mj.2008.Kako da dam izvanredni otkaz i da imam pravo na naknadu sa biroa?Molim pomoč.Hvala! :-(

 

gizmo111,

pa kad se gospon poslodavac bahati a ti ovako:

- Poštom sa povratnicom udjeli mu IZVANREDNI OTKAZ ugovora o radu doslovno napiši ovako:

 

poslodavac -firma

adresa

n/r gosp.taj i taj

 

 

Predmet: Izvanredni otkaz ugovora o radu od dat....(prema čl. 114 ZOR-a)

između

 

naziv firme i adresa ( u daljnjem tekstu poslodavac9

i

gizmo111, adresa jmbg

Nakon razgovora kod vas vezano za neisplatu mojih zarađenih plaće kao i neizavanja obračunskih lista te ne plaćanja obveza po mirovinskom i zdravstvenom osiguranju,podnosim vam ovaj

 

IZVANREDNI OTKAZ UGOVORA ORADU

 

Obrazloženje:

S obzirom da ste se oglušili na moje zamolbe na razgovoru kos vas dana......pri čemu sam tražio da mi isplatite neisplaćene plaće i izdate obračune istih, te da mi niste uplačivali Zakonom za vas obvezujuće doprinose još od 10 mj.2008g. a time teško prekršili svoju ugovornu obvezu prama meni kao vašem radniku,kao što ste prekršili i propise ZOR-u iz čl.90 kao i čl.91.istog Zakona, koji govore o plaći isplati iste i ispravama o njima, kao i propise Zakona o mirovinskom i zdravstvenom osiguranju, te poikazali aroganciju prilikom mojeg opravdanog traženja isprava plaće i ispalte istih, prestali su razlozi zbog kojih bih ja kod vas mogao nastaviti sa radom.

Ovim putem vas upozoravam da ukoliko mi odmah po primitku ovog otkaza ne dostavite obračune plaća i ne isplatite iste, kao i ukoliko mi ne dostavite dokumente koje ste mi dužni uručiti prema ZOR-u (odjava sa zdr.,mir i radna knjižica), da ću biti prisiljen tražiti zaštitu svojih prava kod naležnih Državnih tijela(Inspektorata RH i u konačnici suda).

 

Mjesto,dat...... Gizmo111 ofr

 

Bit svari je da ti IZVANREDNI otkaz možeš dati samo u roku 15 dana od saznanja za činjenice na kojima se on temelji a taj rok počine teći od onog dana kad si bio kod njega na razgovoru i kad teje šupiral.

Daš mu "pusu" i to jeto.

Mislim da bu te odmah potražio jer samo za neizdavanje isplatnih lista(obračuna plaća) zaptiječena je kazna prema čl.248. ZOR-a od 61.000 do 100.000 kn, za neisplatu palća također, za ne izdavanje r.knjige također..u banani je da se sve puši ak ga prijaviš inspekciji rada.

Dakle ako nije bedast, tvoj će poslodavac znati kaj ga čeka i vrlo je vjerojatno da će te pokušati nagovoriti da povućeš odkaz te ti dati obračune i isplatiti plaće.

Neće li,zna se. Inspektorat.

Nemre se baš bahatiti. Nije vrijeme za to. Vrijeme je za dogovore. Ljudske. Ako ne ide, ne ide. Trebamo se rastati ko ljudi. Kaj ne? :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija