Jump to content

Darovni ugovor - nekretnine


spik

Preporučene objave

Pozdrav svima.Zanima me da li se prilikom sklapanja darovnog ugovora o dijelu nekretnine (kuće i zemljišta), koju sestra poklanja bratu može uvjetovati i pravo korištenja te iste nekretnine do kraja života, na čemu sestra inzistira i da li to odmah znači i da postoji obveza uzdržavanja brata prema sestri u slučaju kada ona npr. izgubi poslovnu sposobnost, a nema nikakvih primanja? Također me zanima da li u ovom konkretnom slučaju postoji obveza plaćanja poreza (ukoliko se radi o doživotnom pravu uživanja u nekretnini, odnosno uzdržavanja)?

Bio bih neizmjerno zahvalan ukoliko me neko može uputiti kako bi trebao izgledati sam darovni ugovor i što obavezno treba sadržavati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete izabrati:

1. klasični darovni ugovor

2. darovni ugovor s osnivanjem osobnih služnosti npr. stanovanja, plodoživanja (koje ne podrazumijevaju nikavo uzdržavanje, već obvezu da se ovlašteniku dopusti obavljanje služnosti, npr. sestru nitko ne može izbaciti ako ona želi stanovati na toj nekretnini)

3. ugovor o dosmrtnom uzdržavanju - sestru morate uzdržavati, a nekretnina pripada samo vama, te nikakvi sestrini nasljednici ne mogu tražiti nužni dio niti stavljati nasljednopravne zahtjeve u svezi te nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija