Jump to content

Cijepanje čestice sa privatnom kućom


brabham

Preporučene objave

Molio bi za pravni savjet budući da sam nisam neki pravni stručnjak , svoj novonastali problem ne znam kako najbolje riješiti.Nakon smrti oca bit će sazvana ostavinska rasprava.

Nasljednici smo majka ,brat i ja. Problem mi je zemljište sa kućom u području grada Trogira veličine nekih cca 1000 m2.Na polovini zemljišta se nalazi kuća gotova sa građevinskom dozvolom izgrađena sedamdesetih godina prošlog stoljeća.Želio bi tu kuću sa pola zemljišta na kojem je kuća ostaviti trenutno na majku i brata/a kasnije da to pripadne bratu/,a drugu polovinu zemljišta na kojem trenutno nema ništa bi htio dogovorno uzeti ja.

Pitanja:

1.Da li mogu to učiniti nekako bez lokacijske dozvole za prazni dio zemljišta/napominjem kuća na polovini zemljišta ima građevinsku/jer kažu bez lokacijske nema cijepanja čestice, u biti kako da to napravim a da kasnije budem pravno siguran da neće nešto krenuti krivo?

2. Ako netko zna koliko zemljište treba imati najmanje kvadratnih metara u tom području da se smije na njemu graditi

privatna kuća/cesta sa svim komunalijama je uz zemljište širine 3m/

 

Zahvaljujem na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može li se čestica uopće ikako podijeliti ovisi o obliku cijele te čestice.

Prostornim planom koji je donijela lokalna uprava propisani su minimalni uvjeti koje čestica mora zadovoljiti- minimalna površina i širina na građevinskoj liniji,pristup javnoj površini i komunalnim priključcima, itd...

Prvo se raspitajte u nadležnom uredu za graditeljstvo zadovoljava li uopće vaša čestica uvjete za podjelu na dvije građevinske čestice.

 

Ako da, možda se može podijeliti tako da se ishodi rješenje o formiranju građevne čestice za izgrađenu kuću, čime bi preostali dio bio nova čestica. Ali naglašavam, to je samo teoretska mogućnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija