Jump to content

pitanje za znalce molim pomoč


skos

Preporučene objave

dragovoljac ,3, gbr,91-92. pričuvni policajac 93-97 lječim se od 2007. imam ptsp 43.1 dnevnu bolnicu i sada idem ponovo na drugu pet nalaza psihijatra dva nalaza psihologa .riješenje lječničkog povjerenstva da je bolest posljedica sudjelovanja u ratu te 100% bolovanje.u ratnom putu 3 gbr piše između ostalog citiram imenovani na bojišnici doživijo neposredni kontakt s neprijateljem, te bijo izložen borbenim djelovanjima neprijateljskih zrakoplova, tenkova topništva, i pješačkog naoružanja, snajperskih hitaca kao i opasnostima od ranjavanja i pogibije, te bijo svijedokom pogibije stradavanja svojih suboraca .Za vrijeme boravka na bojišnici imenovani se nalazijo u egzistecionalno ugrožavajučim i psihotraumatskim situacijama.itd.Vještak na I.K.mi da 50 rat 50 opča nesposobnosti pošalje na reviziju ocijene invalidnosti Taborskom. Odgovor Taborskog glasi nismo suglasni s uzrokom invalidnosti u ocijeni ovlaštenog viještaka po odluci povjerenstva uzrok invalidnosti nije u svezi s čl.2 st.2 ZOPHBDR_a te se spis vrača na viještačenje po opčim propisima.

Obrazloženje od psihički smetnji počeo se lječiti 12 godina po završetku ratnih operacija te se one ne mogu dovesti u svezu s čl.2 st.2 ZOPHBDR_a . Uzrok invalidnosti je 100% bolest koja nije u svezi čl.2 st.2 ZOPHBDR_a. molim pomoč šta da radim ubit ču se ispane da u ratu nisam bijo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kod mene ti stoji skoro isto samo što se i spominje :članak 123.st.1.točka 8......................... pa piše podebljano :

a iznimno i nakon tog roka ako je putem vještačenja u zdrastvenoj ustanovi od strane stručnog tima te ustanove utvrđeno da je bolest moguća posljedica sudjelovanja u obrani suveriniteta Republike Hrvatske

kompa ne odustaj u lječenju a imaš i upravni sud malo se posavjetuj s advokatom i pokreni upravni spor

a nipošto ono- UBIT ĆU SE- to oni i hoće

potraži na YouTubu pjesmu NEDAM SE Himnu oboljelih od ptsp izvodi je Dražen Popijać Pupi bit će ti lakše. pozdrav :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa možda kod mene nema to u svezi čl.123 st. 1 toč.8 jer ja imam viještačenje lječničkog povjerenstva da se bolest priznaje kao neposredna posljedica u sudjelovanju u domovinskom ratu i vjerojatno se zato ne pozivaju na to. Imam i nalaz i mišljenje regionalnog centra za lječenje PTSP_a koje je tražilo lječničko povjerenstvo prilikom priznavanja bolesti kao posljedicom u ratu i 100% bolovanjem.Po tom bi onda oni mogli odbiti sve branitelje koji su počeli lječenje poslje onog roka 31.12.2005. godine ili ja možda griješim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

skos je napisao:

... Vještak na I.K.mi da 50 rat 50 opča nesposobnosti pošalje na reviziju ocijene invalidnosti Taborskom. Odgovor Taborskog glasi nismo suglasni s uzrokom invalidnosti u ocijeni ovlaštenog viještaka po odluci povjerenstva uzrok invalidnosti nije u svezi s čl.2 st.2 ZOPHBDR_a te se spis vrača na viještačenje po opčim propisima.

Obrazloženje od psihički smetnji počeo se lječiti 12 godina po završetku ratnih operacija te se one ne mogu dovesti u svezu s čl.2 st.2 ZOPHBDR_a . Uzrok invalidnosti je 100% bolest koja nije u svezi čl.2 st.2 ZOPHBDR_a. molim pomoč šta da radim ...

 

Jedino što možeš: uloži žalbu.

Bilo bi dobro da ti je sastavi neko iz struke ili bar da se posavjetuješ s pravnikom iz HVIDRE ili MOBMS-a kako bi znao što navesti u žalbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

- buda1965,roda91,perojug2

Komentar: ovdje se radi o zahtjevu za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu i nema roka predaje zahtjeva do 31.12.2005. Stvar komplicira to što je liječenje od PTSP-a započeto 2007, ali s obzirom na bolovanje u iznosu 100% i ustanovu temeljem čije dokumentacije je odobreno mislim da se treba žaliti, ali kako je već navedeno ne samostalno i bez konzultacije s pravnikom koji poznaje tu materiju ( mirovinska prava i ...).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako..uloži žalbu...ako neusvoje žalbu onda pokreni upravni spor..a dok se neriješi upravni spor ti odi redovito kod doktora i traži obnovu postupka bez obzira što si pokrenuo upravni spor..i budi uporan...svakih 6 mjeseci traži obnovu postupka u mirovinskom,pa netko mora popustiti,a u tvom slučaju oni jer ti nemaš šta izgubiti..i ako na obnovi postupka prođeš i to potvrdi vojna komisija u zagrebu ti samo odustaneš od upravnog spora koji si pokrenuo i prihvatiš novo riješenje od hzmo-a....nije smak svijeta dosta ljudi neprojde od prve na vještačenju..ali ipak na kraju ostvare svoja prava...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrlo pouzdano znam za slučaj jednog mog poznanika koji je započeo sa liječenjem ptsp-a 2006. i sad je u mirovini (nije predavao papire za priznavanje HRVI-a, jer je istekao rok) i mogu ti reći da je dobio solidnu mirovinu. Doduše on je direktno iz gardijske brigade otišao na bolovanje pa u mirovinu i prošao od prve i u mirovinskom i kod "gT" (čak je dobio 100% vojnu mirovinu što je za ne povjerovat).

31.12.2005. je bi rok za predaju zahtjeva za priznavanje HRVI-a, ali onaj tko je zakasnio može isto otići u mirovinu i bez statusa HRVI-a (kombinacija vojne i civilne, tzv. kumuliranu) naravno uz preduvjet da ipak ima neke osnove za to, a po tvom primjeru mislim da imaš pravo da se nadaš povoljnom ishodu, nema predaje :predaja: samo budi uporan :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija