Jump to content

Što je potrebno da se počne volontirati (uz posao)?


jagodica-bobica

Preporučene objave

Koji je postupak da mi se odobri volontiranje na sudu? Da li zahtjev šaljem ministarstvu (i što treba biti navedeno u i uz taj zahtjev/zamolbu) ili šaljem na sud u kojem bi htjela volontirati? Koliko vremena prodje da se volontiranje odobri?

 

Da li je u praksi potrebno cekati da prodje godinu dana od zaposlenja da bi se moglo poceti volontirati (uz radni odnos) ili se moze dogovoriti da to bude i ranije?

 

Mislila sam jednostavno otici do suda i razgovarati s predsjednikom suda da me poblize uputi.

 

Teta u ministarstvu nije bas bila raspolozena za razgovor tako da sam od nje samo saznala da se na mene primjenjuje stari zakon što se tiče stjecanja uvjeta za polaganje pravosudog.

 

Tnx!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam prvo bila na razgovoru kod predsjednika suda, s tim da se podrazumjeva da će vam poslodavac dati suglasnost za volontiranje u punom radnom vremenu, onda sam tu suglasnost zajedno s molbom (čini mi se da su mi bili rekli da priložim i presliku diplome) poslala na sud i za kojih mjesec dana dobila rješenje o volontiranju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stjecajem okolnosti je meni prošlo više od godinu dana prije nego sam počela volontirati na sudu, sada možda griješim ali neznam zašto bi bilo nužno da prođe taj period.

 

Što se radnog vremena tiče meni je u suglasnoti pisalo da ću volonitirati u punom radnom vremenu. Iskreno za reći vrlo sam malo vremena uopće provodila na sudu, uglavnom sam trčala s posla kad bi uhvatila vremena. Nitko se nije žalio jer je i moj dogovor s polsodavcem bio takav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod mene je problem što sam ja zaposlena na pola radnog vremena, iako prema ZOR-u trebala imati ista prava kao da radim u punom vremenu, gospodja iz ministarstva mi je rekla da to ne vrijedi jer da se premazakonu o vježbenicima (bilo starom bilo novom) racuna vrijeme provedeno na pravnim poslovima, efektivno.

 

To mi iskreno nije baš jasno, ako netko zna neka pojasni, jer se u oba zakona spominje samo rad na pravnim poslovima u tom i tom trajanju, ne navodi se pojam radnog staža ni radnog vremena (punog).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

joj kaj pricaju gluposti, pa kako ce oni znati da si ti zaposlena na pola radnog vremena? ti nosis molbu i odluku poslodavca da ti dopusta volontiranje na sudu radi stjecanja uvjeta za pi, iz toga se ne vidi radis li na pola rv ili puno rv, isto tako kad ministarstvu nosis potvrdu od poslodavca, pisat ce ti da si zaposlena na radnom mjestu tom i tom od tad i tad, da imas staza toliko i toliko, te da radis na pravnim poslovima tim i tim. priznaje ti se staz kao da si radila u punom radnom vremenu tako da ti ne moze poslodavac u potvrdi napisati polovinu staza kojeg imas prema propisima. a neces im pisati detalje iz svog ugovora o radu zasigurno.

 

isto i s tim volontiranjem na sudu, kao trebao bi biti cijeli dan, mozes misliti, odes kad smijes i mozes, to moze biti jednom tjedno eventualno, ili dva dana, svaki dan zasigurno ne. na sudu to znaju i izlaze u susret, ali ovi u min pravosudja ko da su s marsa pali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija