Jump to content

Kome idu djeca?


brar

Preporučene objave

On je borac Domovinskog rata (vjerojatno ima i lagani PTSP), NIKADA nije tukao djecu, ponekad bi se razgalamio. Ona je njegova supruga, od prije par godina s dijagnozom shizofrenije. NJena majka je šećeraš, ponekad bi djecu udarila bez nekog većeg razloga (kao i svoju kćer dok je bila dijete). On je za njeno zdravlje činio sve; odlazio kod masu doktora i bio na masu pregleda. Sada je njena bolest uzela maha; ona ne funkcionira, stalno spava, ponekad su djeca bila bez ručka, nije ih htjela voditi ni doktoru kad je trebalo, ne piše zadaće s njima, i na kraju nema pojma niti gdje su djeca u tom trenu. Rastali su se, on je s djecom otišao svojoj mami, jer djeca vole tu baku i tamo imaju mir. Njegova žena već par puta zove kako bi on pokrenuo rastavu, ali se boji da bi ona na taj način htjela djecu, jer su je tako svajetovale mama i tete. Kome idu djeca u ovakvoj situaciji,pita li se djecu išta? Ponavljam, baka kod koje su sada je vrlo brižna, uredna i dobra baka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada se pokrene brakorazvodna parnica,međuostalim će sud u istoj odlučiti s kojim će roditeljem djeca nastaviti živjeti nakon razvoda braka.

CZSS nema zakonske ovlasti donijeti takvu odluku,već će samo na zahtjev suda obaviti tzv.posredovanje prije razvoda braka, nakon kojeg će donijeti svoj nalaz i mišljenje.Sud nije dužan uvažiti mišljenje CZSS.

U samom brakorazvodnom postupku,koji je parnični postupak,stranka/stranke može tražiti od suda da se provede vještačenje zdrvstvanog stanja obaju roditelja kao i medicinske dokumantacije (zdrvstavenih kartona i sl.) po ovlaštenom sudskom vještaku,te će se na osnovi nalaza i mišljenja sudskog vještaka sud imati preciznije podatke na kojima će zasnovati svoju konačnu odluku o povjeravanju djece na život jednom od roditelja.

Sud pri donošenju odluke s kojim će roditeljem djeca živjeti po razvodu braka prevenstveno treba štiti interes i dobrobit djece.

Mišljenje djece se može uzeti u obzir,ali se isto procjenjuje s obzirom na njihovu zrelost i mogućnost razumjevanja situacije u kojoj se i sama nalaze.

Roditelji su ti koji prvenstveno imaju pravo i obvezu ostvarivati skrb prema vlastitoj djeci,a bake i djedovi mogu biti pomoć u svemu,ali su oni ipak u drugom planu,iako u nekim slučajevima i to može biti značajno za odluku suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija