Jump to content

Skrbništvo nad maloljetnim djetetom, a nezaposlena???


nazovipametna

Preporučene objave

Moderatoru, a i ostalima koji znaju nešto o ovome problemu!!

 

Majka sam djevojčice od godinu i pol, u braku koji svakim danom gubi značaj, bolesno ljubomornog muža koji me sumnji-či za svaki beznačajni pozdrav, potom verbalno napada vrlo pogrdno i to dijete svakoga dana sluša i gleda. Čak i sup-rug povremeno misli kako smo zagazili preduboko i da smo postali prerazličiti a mene muči: kako bih u slučaju razvo-da mogla ostati sa svojim djetetom iako nisam u radnom odnosu. Čula sam i za mogućnost uzdržavanja nezaposlenog bračnog druga i alimentacija je tu ali, nisam sigurna je li moguće da majka tako malene djevojčice ostane uz dijete. Su-

prug radi i nije u mogućnosti biti uz dijete. Voljela bih riješiti sve nas tih okova jer ovo nije život a vas molim da mi odgovorite što prije kakve su zakonske mogućnosti.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguće je da vam sud povjeri dijete, odredi ocu uzdržavanje za njega, bivšem za vas- no taj dio ne dugotrajno već do godinu dana.

Ujedno, morate osigurati stambene uvjete djetetu inače vam ga povjeriti lako moguće neće...

Računajte i s tim da naplata uzdržavanja, djeteta ili/i vas, ne mora teći glatko i može se dogoditi da prođe izvjesno vrijeme dok ga realizirate...

Skrbništvo nećete dobiti niti vi niti otac kao nešto posebnog, dijete se samo povjerava na zajednički život jednom od roditelja jer nije u prilici više živjeti s oboje zajedno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija