Jump to content

Potpora opčine za novorođeno dijete


vicenco

Preporučene objave

Evo su mi danas u Opčini Seget odbili dat novčanu potporu za novorođeno dijete u visini od oko 3500 kuna jer mi je supruga strankinja i nema stalno boravište u HR , tj. ima privremeni boravak . Ja od rođenja živim ovde i HR branitelj sam.

 

Dali tko zna da li oni moraju dati tu novčanu potporu , postoji li kakav zakon o tome ?

 

Zvao sam Opčinu Trogir i tamo su mi rekli da je dovoljno da jedan od roditelja ima stalan boravak u opčini Trogir , u županiji se krste livom i desnom na ovo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tražite da vam daju uvid u Općinsku odluku kojom je regulirana dodjela pomoći za rođenje djeteta. U toj odluci bi trebalo pisati tko i pod kojim uvjetima ima pravo na pomoć za rođenje djeteta.

U svakom slučaju, u Rješenju koje ste trebali dobiti, u kojem vam odbijaju pomoć stoji i uputa o pravnom lijeku (žalbi) gdje je navedeno kome se i kako možete žaliti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Dijete je po rođenju Hrvatski državljanin , sama činjenica da je majka strankinja ne dovodi Vaše dijete u neravnopravan položaj sa drugom djecom .Tu očito nešto ne štima .

Otiđite u pravnu službu sa tim rješenjem kojim Vas se odbija i tražite propis po kojemu dijete rođeno u Hrvatskoj od oca Htvatskog državljanina nema pravo na ta sredstva .Nadalje na Rješenje imate pravo žalbe , koju možete dati u zapisnik organa . :kavica:

 

Pozdrav!

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala kolege na savjetima !

 

Ovako , jučer sam otiša u opčinu predat papire koju su mi tražili i kad sam to donija onda su kao shvatili da moja supruga nema prebivalište u opčini Seget , nego samo privremeni boravak ( po zakonu o strancima ). E, sad po njihovim aktima oni traže da oba roditelja imaju prebivalište na području opčine , a takav akt je donesen da nebi drugi roditelj iša tražit novce u opčinu gdje je prije živija/la. Ja im kažem da je to u mom slučaju nemoguče ali đaba , nema vajde kod njih...

 

Pravna služba opčine mi kaže isto, danas su me nazvali i kažu da če na next sjednici razmotrit jer sam preda zahtjev službeno pa da vidim, ako odbiju onda ču u novine , jer to je sramotno ....

 

Malo sam istraživa danas i opčina Split daje , opčina Marina daje , opčina Kaštela NEDAJE , na moje argumente da mi dokažu kako če strani državljanin dobit novce u nekoj drugoj HR opčini samo zjevaju ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

neznam kako je na kraju završio ovaj slučaj, ali živim u Puli od rođenja, udana sam za stranca sa privremenim boravkom u RH na osnovu braka. Grad Pula dodjeljuje od ove godine 1000 kn, i bez problema smo dobili te novce.

kod nas je potrebno priložiti djetetov rodni list i naše osobne, za muža sam priložila fotokopiju njegove putovnice gdje se vidi da ima privremeni boravak i potvrdu sa mupa gdje se vidi na koju je adresu prijavljen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još nikakvih novosti nemam , preda sam papire ima 14 dana mislim , danas zvao i još ništa jer se mora sastat poglavarstvo na kojem se inače donose odluke o tome kako kažu :misli:

 

Ništa čudno za opčinu i načelnika gdje ja živim ... Seget Donji

 

Inače se to u okolnim opčinama dobije u roku 2 dana ... pitao...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da pitam i ja nesto slično!

Naime, kao student sam bila prijavljena u Zagrebu (boraviste) a prebivalište u svojoj općini; a isto tako je bilo i dvije godine tijekom kojih sam radila. Suprug je prijavljen u istoj općini (12 godina je uplaćivao prirez od plaće tamo). No, 2006. smo kupili stan u Zagrebu (zbog mog posla smo oboje preselili). Prijavili se i suprug i ja, i sad imamo prebivalište u Zagrebu.

Po svim pravilnicima, nemamo pravo tražiti pomoć za dijete u nijednoj općini? Jedna kaže: od nas ste otišli; druga da smo prekratko kod njih?!

Zar je to moguće?! Zar ćemo izvisiti!? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija