Jump to content

molim pomoć OKFŠ


anri

Preporučene objave

Molim vas za pomoć u vezi sastavljanja obračuna naknade za korištenje općekorisne funkcije šuma. U PD obrascu firme nema ništa pod rednim brojem 29- prihodi od naplaćenih potraživanja međutim u bilanci ima prihoda od ranijih otpisanih potraživanja. Da li se u OKFŠ-u oni prepisuju iz bilance i da li je povezana stavka iz OKFŠ-a i ova iz Prijave poreza pod rednim brojem 29?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Redni br.29:prihodi od naplaćenih otpisanih potraživanja

(na ovom rednom broju iskazuju se prihodi koji su ostvareni naplatom otpisanih potraživanja koja nisu bila porezno priznati rashod u prethodnim poreznim razdobljima).

 

Znači, na ovaj redni br.se evidentiraju prihodi od naknadno naplaćenih potraživanja (konto 784)ukoliko su ranije zatvorena konta 120 ili 129.Ovaj redni br.nije povezan sa OKFŠ.

 

Ako ste utvrdili da je tijekom godine uplaćeno više doprinosa za okfš nego je utvrđeno po završnom računu,možete zahtijevati povrat doprinosa ili za preplaćenu svotu umanjiti buduće obveze.(Knjiženje:4662 i 1490 ili otvoriti potraživanje te knjižiti 1490/7782)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija