Jump to content

Ovrha pokretnina u d.o.o.


fakincina

Preporučene objave

Molim ako netko zna da mi odgovori.

d.O.o. je prodalo svoje strojeve (izdana R-1 faktura) te iste te srojeve zadržalo u svom posjedu (ugovor o najmu između dva d.O.o.)i obavaljalo djelatnost. Nakon cca godinu i tri mjeseca dolazi sudski ovršitelj sa odvjetnikom ovrhovoditelja i popisuju predmetne strojeve iako su prethodno upozoreni da strojevi nisu u vlasništvu ovršenika za što postoji dokaz (ugovor o najmu)ali oni nisu uopče tražili i pitali za dokaz ili vlasništvo i na pitanje sudskog ovrhoviditelja šta da radi odvjetnik je rekao neka nastavi popis strojeva pa ako treba da če se sudit.

Popisane pokretnine tj. strojevi su ostavljeni u posjedu kod ovršenika ali ni na koji način nisu obiljženi bilo naljepnicom ili žigom suda da su popisani u korist predmetne ovrhe ili u korist ovrhovoditelja. Nakon nekoliko dana vlasnik je došao i odvezao svoje strojeve, a ovrhovoditelj je nakon 8 ili 9 mjeseci došao sa ovrhovoditeljom došao zaplijeniti popisane strojeve kojih više nije bilo u posjedu ovršenika jer ih je vlasnik odvezao.

Pitanje glasi: oko ovog slučaja se sada vodi sudski postupak gdje je priložen dokaz o vlasništvu strojeva i ugovor o najmu iz kojega se vidi da ovšenik nije vlasnik popisanih strojeva. Kao svjedok je pozvan vlasnik d.O.o. čiji su strojevi vlasništvo te koji ih je ugovorom o najmu iznajmio. On je dostavio sve potrebne dokaze a sada mu je sutkinja naložila da dostavi još i dopis kojim bi se očitovao šta je on kasnije napravio s tim strojevima i da li i kome ih je prodao.

Da li sud ima pravo zatražiti takav podatak od vlasnika stojeva kao svjedoka u ovom slučaju ako oni nisu predmet krađe ili nekog kaznenog djela? Da li se može vlasništvo i ugovor o najmu strojeva osporiti u korist ovrhvoditelja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija