Jump to content

Nekvalitetan kontakt otac-dijete, uloga osobe koja vrši nadzor


Smjeska

Preporučene objave

Situacija je takva...otac dolazi na adresu majke tjedno jednom po 2 sata da bude sa djetetom od 19 mj.

Inače je upozoren od djelatnice centra koja dolazi na nadzor da se rod. skrb ne sastoji samo u tome da on dolazi da bude sa djetetom ta 2 sata, nego da osim što mora i plaćat uzdržavanje i brinuti o ostalim stvarima i sudjelovati sa majkom primjerice kad se treba ići doktoru sa malom i sl. Kada sam ga obavijestila kada da dođe doktoru, naravno nije došao, opravdao se da je zaspao, mala je prilikom njegovog zadnjeg posjeta dobila temp. on niti da bi pitao sljedećih dana šta joj je, totalna nezainteresiranost, svi komentiraju da on dolazi ko da dođe na posao odradit ta 2 sata bez neke prevelike zainteresiranosti (jer zna da mora) i sama djelatnica se čudi da šta je tako inertan prema djetetu.

Kad sam djelatnicu centra pitala da li ona to sve bilježi u svoje izvješće koje treba davati svaka 2 mj. onda je rekla da je njeno samo da zapiše da li se on pojavio na kontaktu ili ne. :misli: To baš ne vjerujem i nije mi jasno, da li ja mogu tražit to izvješće da vidim? Usto stalno kasni po pola sata tako da ti susreti po sat i pol a ne 2 sata, već mj. i pol ništa ne donese djetetu, alim. ne plaća, ovih dana trebamo na sud radi kazn.prijave, zadnjih 2 tj. se žali da pije jake lijekove za živce pa me zanima i da li ja danas sutra mogu prvo tražiti da se ispita šta mu je ustvari da mogu malu pustit na samo sa njim....naravno ako on ikad pokaže interes za to.... :vrti:

 

Hvala na odgovorima

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa prvo bi trebalo znati zbog cega su ocu toliko ograniceni susreti j da se moraju odvijati pod nadzorom, kod Vas.

 

Oca ne mozete kazniti sto ne posjecuje svoje dijete, sto kasni, sto ne nosi poklone, sto je nezainteresiran. I da, duznost djelatnice CZSS je da zabiljezi da li se susret desio te biljeziti odnos otac-dijete kako bi se ocu u buducnosti omogucili susreti na samo s djetetom prema svim tim izvjestajima..

 

Alimentaciju je otac duzan placati ako mu je takva dosudjena. Vi imate pravo ovrsnim postupkom naplatiti nedospjele alimentacije te ako smatrate podnijeti i kaznenu prijavu protiv oca koji svoju duznost ne izvrsava. Ako pak alimentacija nije dosudjena vise je stvar dogovora izmedju vas i oca, a imate na raspolaganju druge mogucnosti obiteljskopravne zastite vaseg djeteta, no osim u ekstremnim slucajevima smatram da ih nije potrebno pokretati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Određen je nadzor po sudskom rješenju na temelju mišljenja czss.

Ne mislim ja kažnjavat oca, nego je rečeno u czss da otac kazneno odgovara ako ne održava susrete sa djetetom a vidi se da on baš niti ne uživa u tim susretima, ko da je prisiljen dolaziti tako ispada.

Mislim da bi svejedno bilo lijepo da otac koji put donese smokiće koji koštaju 2 kn a dijete ih obožava....samo to sam mislila a ne da ga ja kažnjavam radi toga, u biti čisto je nezainteresiran što se tiče primitka informacija o svom djetetu što voli, itd....u stvari samo zna kolko je dijete staro.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa dobro, misljenje centra se zasniva na cemu? Pokusajte razjasniti okolnosti zbog kojih je doslo do tog rjesenja suda odnosno takvog misljenja centra. Da li je otac necime nastetio djetetu prije donosenja te odluke da je ona donesena kao takva ili? Nemojte shvatiti da vas napadam no misljenja sam da ni okolina i uvjeti u kojem otac ima pravo na susrete sa svojim djetetom nisu ni malo motivirajuci pa zato preispitujem sve sto je prethodilo toj odluci. Pokusajte si mozda na taj nacin objasniti tu nemotiviranost i nezainteresiranost. Zamislite da vi morate susretati dijete jednom tjednom, strogo na jednom mjestu i pod prismotrom neke strane, nepoznate osobe.

 

Koliko je meni poznato susreti oca i djeteta (po odluci suda) su najmanje na sto otac, odnosno dijete, imaju pravo da se susrecu. To nije naredba, nije odredjeno da se moraju vidjeti ako otac sada, a dijete jednom u buducnosti to ne zeli i tu nema kaznene odgovornosti. Druga je stvar sto se ako roditelj zanemaruje roditeljsku skrb ista mu se moze i oduzeti, no tu nema kaznene odgovornosti vec se samo gubi status.

 

Otac, ako je sudski rjeseno, ima obvezu placanja alimentacije i prava po tome mozete ostvariti kao sto sam rekao i sto je vec puno puta reciklirano na ovom forumu i da, tu ima kaznene odgovornosti ako se odluku ne postuje.

 

Zapravo, ako slobodno zakljucim, vama je vise potrebna pomoc kao roditeljima da rijesite nesuglasice i postanete kvalitetetni roditelji svome djetetu. Sudovi i czss vas to nece nauciti niti vam u tome moci pomoci ako si necete sami, to je samo vasa odluka i vas trud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Klupe je napisao:

...nije odredjeno da se moraju vidjeti ako otac sada (...) to ne zeli i tu nema kaznene odgovornosti.

 

O "nepostojanju" kaznene odgovornosti kad netko ne želi susrete i druženja s djetetom pogledajmo u staroj temi klik-ovdje.

 

Ako dijete nije objekt već subjekt u samom stavu, ni njegovo pravo nije prepušteno baš apsolutno na volju bilo kojem od roditelja, što je i normalno. Naglasak bi svakako trebao biti kako cilj nije doći do krajnjih sankcija u što skorijem roku, već trud oko roditelja uložen u pozitivan ishod za dijete samo.

Pri realizaciji, pokušavati ne znači nužno i uspjeti, izostankom pokušaja izostat će i rezultat. Pa radili to sami ili uz pomoć onih koji bi sudjelovati konstruktivno mogli...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija