Jump to content

Spor sa Dinersom


Zd1980

Preporučene objave

Činjenica - u dugu sam prema Dinersu i po kreditnoj kartici i po potrošačkom kreditu.

 

Od kada sam u rujnu 2008. prestala plaćati svoje obveze, netko me iz njihove nadležne službe zvao barem 2-3 puta mjesečno, što je sve u redu. Međutim, u svakom od tih poziva ponavljale su se već izgovorene stvari i ponovno sam ih svaki put morala upoznavati sa svojom situacijom pri čemu bih ponovila da oni nastave sa svojom procedurom jer ja nisam u situaciji da išta mogu ponuditi kao rješenje, (mislim da me svaki put zvala druga osoba bez da je upoznata da me netko već kontaktirao).

 

Moja je situacija bila slijedeća (i još uvijek je) - ostala sam bez posla i pronašla novi na kojem sam bila plaćena u obliku provizije, dakle bez redovnog priljeva, a uskoro saznala i da sam trudna te sam morala prestati raditi i taj posao jer mi je trudnoća ocijenjena kao visoko rizična. Na zadnji poziv sam odgovorila u siječnju 2009. i tada sam odustala jer sam vidjela da nema pomaka sa mrtve točke (osim uzvika da ja njima dugujem čak su tvrdili da im se nikad prije nisam javila na poziv, a ja na žalost ne mogu od svoga operatera dobiti ispis dolaznih poziva na svoj mobitel kojim bih dokazala suprotno). Pozivi su uskoro prestali i zadnje što sam dobila je brzojavna obavijest o pokretanju ovršnog postupka i kaznene prijave, koju sam primila 27.03.2009. Od tada me se nije kontaktiralo ni u kom obliku, a ja sam pokušala zvati na svaki od 8 brojeva Diners pravne službe navedene u brzojavu, bez uspjeha - nitko se nije javljao danima.

 

Jedini kontakt koji sam im ikad dala bila je adresa podstanarskog stana te broj mobitela. Danas sam međutim saznala da su me tražili na adresi sa osobne, odnosno na tom broju telefona (s obzirom da sam podstanar bez adrese na koju se mogu prijaviti osobna glasi na rodbinu), i rekli mome stricu da me traže jer im dugujem i jer će me tužiti.

 

Moje prvo pitanje je - Imaju li pravo na to??? Koliko znam to je povreda privatnosti bez obzira o čemu se radi.

 

A drugo pitanje bi bilo - što mogu učiniti po pitanju te tužbe, odnosno kroz koje vrijeme bih mogla dobiti poziv sa suda te koje bi bile moje obveze nakon toga i sa kakvim posljedicama? Naime, rodit ću kroz desetak dana (čega bi i oni trebali biti svjesni s obzirom da su više nego jednom upućeni u moje stanje), osim rodiljne naknade u vlasništvu imam samo osobni auto i samohrana sam majka.

 

Taj dug nažalost nije i moj jedini, uskoro će početi stizati slične obavijesti i od drugih - jednostavno sam još jedna u moru onih kojima je sve pošlo nizbrdo u istom trenutku i preko noći sam ostala bez ikakve mogućnosti da podmirujem i najmanji dio svojih obveza, niti ću to biti u stanju još neko vrijeme.

 

Unaprijed hvala na svim savjetima ili informacijama koje mi možete ponuditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga majko buduća situacija nije na tvojoj strani. Mislim ako je kaznena prijava onda se radi o povećem iznosu čak iznad 10 000 kuna. Neznam trebala si snjima zatražiti kakvu nagodbu u isplati pa s time eventualno dobiti na vremenu ali s rečenica da si ostla bez posla i da ćeš uskoro roditi te da trenutno nemaš novaca njima ama baš ništa na znači.

 

Da si prilikom "natezanja" telefonskih s njima uplatila barem djelić (500 kn)kao simbolični prikaz dobre volje da podmiriš dugovanje nebi te toliko "jahali" ali ovako nažalost ne preostaje ti ništa nego da platiš li čekaš ishod.... A oni će se naplatiti kad tad to vjeruj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uh, znam da situacija apsolutno nije na mojoj strani. Ja jesam pitala možemo li se ikako nagoditi ili nešto napraviti, ali je doslovce sve što sam čula s druge strane žice bilo 'Ali gospođo, pa vi nama dugujete!!' i to par puta uz rašpanje noktiju ili punih usta. također, kad sam ponudila da uplatim neku tako simboličnu svotu koliko bih već uspjela izdvojiti odgovor je bio - vi mora da se zafrkavate. baš me zanima da li oni snimaju pozive prema strankama...

no, preostaje mi čekati da vidim razvoj situacije, a bez obzira koliko me još košta kaznena prijava - pričekat će na naplatu ako me u međuvremenu ne zatvore.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Nažalost Dainers i svi drugi nude sve živo i sve je u redu dok se mogu namirivati i oni kada traže po zakonu su u pravu.

Vama preostaje mogućnost da ih pismenim putem zamolite za odgodu ,tj. da taj dug stave u mirovanje kako Vam ne bi rasla kamata .

 

Dainers ima pravo ići na ovrhu i ukoliko nema novčanih prihoda tada imaju pravo naplatiti se iz pokretnina ili iz nekretnina,.Često se naplaćuju iz vrijednosti automobila ,ovisno o visini duga.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste u zivotnoj poziciji kojoj jeste (trudna i slicno) pokusajte malo razboritije razmisliti o situaciji u kojoj se nalazite, a onda vam kaznena prijava bas i ne treba. Pokusajte prihvatiti savjete koje ste dobili. Znam, pozivi iz dinersa i slicnih karticnih kuca mogu biti frustrirajuci jer se s druge strane nalazi netko tko vam pokusava zastrasivanjem ili pak totalnom nezainteresiranoscu za vasu zivotnu situaciju "utjerati" dug. No, iza toga svega, konstatirali smo, postoji zakonska osnova koje bi vas trebalo biti opravdano strah. Stanite na loptu, sastavite jedan kvalitetan dopis u kojem cete objasniti svoje zivotne probleme, dati do znanja da ste svjesni situacije u koju ste se doveli i da imate zelju, nakanu i plan povratiti dug. Budite konktretni tako da pored cinjenica koje iznosite da opravdate svoju situaciju, jednako tako konkretno objasnite kako biste mogli isplatiti dugovanje te ih zamolite da vam to omoguce na taj nacin. Oni ce sami prosuditi i vjerovatno prihvatiti vas prijedlog jer ni njima nije u nekom interesu ici u duge sudske procese, a i tamo na kraju krajeva rade ljudi koji vas mogu razumjeti. Naravno, vas prijedlog bi trebao biti razuman tako da nemojte ni pokusavati predlagati da cete mjesecno placati 150-200 kn... Pokusajte se vise orjentirati da to bude oko 10% duga s time da cete recimo u prvoj rati otplate krenuti sa 20 ili 30%.

Mladi ste, ovrha vam ne treba kao ni kamate koje mogu u par godina koliko relano i mozete otezati sve to, doseci vrtoglave iznose.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja imam slican problem,ali mene vise ne zovu iz dinersa nego neka firma za potrazivanje,zovu svaki drugi dan i uvijek dobe isti odgovor od mene,nisam kriv i kartica je krivotvorena na moje ime.

 

Prijavljeno sve na policiji a to sam im i rekao,ali njih zanima samo kako od mene naplatiti dug,a svi potpisi krivotvoreni.

 

Razmisljam o tuzbi protiv dinersa jer su napravili veliki propust kod provjere kome izdaju karticu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Klupe je napisao:

Nejasno je jedno, jeste li vi stvarni vlasnik kartice od koje je izradjen duplikat te je ista terecena, a potpisi su krivotvoreni? Ili pak nikad niste ni imali diners pa je netko sa laznim dokumentima dobio istu pa s njom "operira"?

 

Recimo da sam naivno nasjeo na igru.

 

Prvo je krivotvoren potpis na prijavnici za izdavanje kartice,(nije moj rukopis,dokazano),navedeno je ime firme za koji nemam pojma di se nalazi,a bogami ni oni nikad nisu culi za mene,al uglavnom tamo pise da ja radim za njih.

 

Nebih bas ovdje ulazio u detalje oko svog slucaja,da ne naleti netko tko nebi smio ovo procitat i iskoristiti to u svoju korist.

 

Sve je uredno prijavljeno policiji,ali diners ne odustaje od svoje naplate i nije ih briga kaj oni u svojim redovima imaju sljam i korumpirane djelatnike na visokim polozajima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako uskratite informacije tesko vam je dati pravi odgovor. Ako slobodno interpretiram vi ste u nekoj "kombinaciji" dosli do te kartice koja je izdana na vase ime, pretpostavljam da ste je teretili djelomicno vi, a djelomicno netko drugi.. Jer, ako je sve transparentan, ako nema vaseg pravog potpisa nigdje, od prijavnice pa sve do slipova, s tim bi mogli mirne duse na sud i 100% bi dobili, odnosno bili oslobodjeni odgovornosti. Uzmite odvjetnika i dobro razradite strategiju jer morate znati da bez obzira sto je mozda netko drugi potpisan na prijavnici, ako ste teretili karticu i vi sami, tesko da cete se izvuci od odgovornosti placanja troskova, a mozda i neke kaznene odgovornosti sto nagadjam jer informacija nema dovoljno. I ta firma koja je u kombinaciji morala je dostaviti isplatne liste vase place ili neki drugi dokaz o visini vasih primanja, eto pa zato mi nije jasno i pretpostavljam da ste ili djelomicno sudjelovali u izradi te kartice ili pak imate nesrecu da su na vas identitet naletili pravi kriminalci koji su sve odradili mimo vas..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpis na prijavnici - nije moj

Potpis direktno u dinersu kod isplate 2000kn - potpis moj

Potpis kod dizanja potrosackog kredita,kao ona fora ko fol kupis robu a dobijes kes -potpis moj na iznos od 2x 3000kn.

 

e Sad je fora u tome da su iz dinersa poslali da moj dug 12 000 kn.

 

digao u dinersu 2000 u gotovini

u ducanu koliko se sjecam dva potpisa po 3000kn,sto bi sve zajedno bilo 8000kn,al oni imaju zabiljezeno da je dignuto prvo 3000 pa onda 7000 kn,fali 4000 kn,koje ja nisam vidio.

 

uostalom nisam vidio nijednu lipu od toga.

 

Prijavio sam slucaj uskoku,ako u meduvremenu sam ne pronadjem te likove i odrobijam ih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija