Jump to content

problem sa semaforom


tomislavirena

Preporučene objave

Poštovani,

 

početkom 2.mjeseca upravljao sam vozilom s posla, semafor je označavao signalizaciju prolaska te se upravo palilo žuto svijetlo, nisam bio u mogućnosti stati jer sam već ušao u raskršće, a iza mene je prošlo još jedno vozilo (dakle, vjerojatno na crveno). Policajac me zaustavio nakon 2 km, sa pričom da sam prošao na crveno i da me tamo vidio policajac u civilnom vozilu koji mu je dojavio da sam prošao kroz crveno svijetlo i da nisam bio vezan (što ne osporavam), te mi rekao da ću biti pozvat prekršajnom sudu. Napominjem da je taj semafor postavljen nekoliko dana prije i da još ni danas ne radi kako treba, više je ugašen nego što signalizira.

Danas mi je stigla pošta s MUP-a sa kaznom od 2.000,00 kn za prolazak preko crvenog, te 500,00 kn za pojas, te zabrana upravljanja vozilom od 3mjeseca, zanimljivo je da je ta njihova odluka pisana 27.03.2009, a tek je danas stigla.

Zanima me što da sad učinim, s obzirom da sam zaposlen na radnom mjestu koje je udaljeno od mog doma oko 30 km i ta mi zabrana ozbiljno ugrožava egzistenciju, te da su mi mjesečna primanja oko 2.100,00 kn, te da imam svjedoka koji može potvrditi da se nisam mogao zaustaviti na raskršću!?!? I što je sa pozivom prekršajnom sudu koji je dotični policajac spominjao??

 

Molim Vas savjet!!

 

Puno hvala i lijep pozdrav,

Tomislav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško će te se izvući kazne, ali lako će te postići umanjenje iznosa kazne. Sud može kaznu umanjiti na 2/3 i odobriti plaćanje u ratama, a zaštitnu mjeru umanjiti na 1 mjesec.

 

Trebate prikupiti svu dokumentaciju temeljem kojih će sud obrazložiti veličinu kazne.

 

Tek ako poričete prekršaj bit će te pozvani na sud, kazna se može uvećati za iznos autobusne karte od mjesta prebivališta oba policajca do suda, a sa upitnim uspjehom.

 

Ako ste skloni činjenju prometnih prekršaja preporučam Vam savjet k odvjetniku, gdje možete naučiti dosta toga što Vam može vrijediti i za ubuduće. Savjet cca 500 kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nije toliko problem ni to plaćanje kazne (ako bi bilo na rate) koliko je problem kako ću ta 3 mjeseca na posao i nazad…

Hvala Petpetica na savjetu, nisam do sad nikada napravio nikakav prekršaj u prometu.

I molim Vas da mi napišete još na koju ste dokumentaciju za sud mislili (visina plaće, mjesto prebivališta ili…??)??

Samo bih molio još pomoć što i kako napisati u žalbi jer nisam nikada bio u ovakvoj a ni u sličnoj situaciji!?!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija