Jump to content

psihološko maltretiranje


mamab

Preporučene objave

:tuzan:

 

Što učiniti kada vas bivši suprug konstantno maltretira i svaki put ima neke nove metode da vam neda ni malo mira.Stalno sam pod stresom svakodnevno i učestalo me uznemirava telefonskim pozivima i sms porukama pod izgovorom da zeli čuti djete koje je malo(3.g) i vrlo često ne zeli komunnicirati tele.Naravno pritom on ne prestaje pa to nekada dođe i do brojke 20-50x puta dnevno...Osim toga zar dijete uvjek i u svakom trenu treba biti uz mene??? zar ja nemam pravo na nikakav trenutak slobodnog vremena??? ili dijete na svoja druzenja??Uz sve to ne propusta priliku da me vrlo često nazove koje kakvim pogrdnim imenima i konstantno verbalno vjreda.Konstantno je neprijateljsi raspolozen prema meni i ta histerija traje vec 3g.Stalno obilazi tete u vrticu, psihologa djecijeg u vrticu, pedijatra i sve ostale ustanove.Inače ima određen nadzor.. Umorna sam od svega htjela bi samo mir i da vida djete sukladno sutskom rješenju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možete ništa posebno učiniti, jer je iz vašeg posta jasno vidljivo da ste učinili sve da to to tako bude kako se sada odvija.!! U zadnjoj ste rečenici rekli mnogo toga..A da se pitate zašto on to obilazi vrtić, tete, psihologe..!? Možda bi Vam stavljanje u obrnutu poziciju pomoglo da i sama dođete do odgovora na postavljeno pitanje..Što se tiće sudskog rješenja, očito Vam ono jako jako odgovara, pa bi htjeli i da se ispoštuje. A to što ne odgovara niti drugoj strani, niti djetetu, ma koga to briga...Bitno da Vi imate taj papir...Samo ne znam, što se svemu onda čudite...!? Puno sreće u daljnjem rješavanju problema,barem da tom djetetu bolje bude...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gringo je napisao:

Ovo što ste naveli da vas naziva pogrdnim imenima zaista nije korektno.

 

Ali dajte objasnite što ima loše u tome da djetetov otac obilazi tete u vrtiću, psihologa, pedijatra i sve ostale ustanove?

Zar mislite da otac nema pravo i na ovakav način brinuti o vašem zajedničkom djetetu?

 

 

Ništa nema loše. Ali kojim povodom? Mislim, čemu? Jer ga zanima kako se razvija njegovo dijete? U redu. Ali, da poznaje svoje dijete, mislim da bi mu bilo dovoljno isto to doznati i ako s njim provodi vrijeme.

Iz iskustva znam da se to obilaženje svih i svakog, najčešće svede na blaćenje bivše supruge (što je najgore, lažno), priča se svašta o stvarima koje te ljude uopće ne zanimaju.

Obzirom na gore opisanu situaciju, prije bi rekao da je čovjeku to bio cilj, a ne da se raspituje za razvoj djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mamab je napisao:

Inače ima određen nadzor..

Moguće da u ovome imate i dio odgovora na pitanja.

 

Vrlo su različiti primjeri uzroka nadzora, a i na legalisu ih je priličan broj: nadzor kao način početnog kontaktiranja s roditeljem, praćenje jer bi nastavak nekog predhodnog ponašanja štetio djetetu, jer roditelji uporno koriste priliku za međusobne konflikte, jer se na taj način nekog privoli na dovođenje djeteta bez posezanja za ovrhom ili drugog da bude redovit itd...

S druge strane, neki zaista koriste informiranje u školi, vrtiću, psihologa ili pedijatra za "olajavanje" bivšeg partnera hobija radi, drugi na taj način traže njima bitne informacije iz dijela svoje roditeljske skrbi a od drugog roditelja ih ne uspjevaju dobiti ili ne potpune, nedostatnog vremena provedenog s djetetom, još uvijek nesamostalnog načina druženja s njim...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Iz iskustva znam da se to obilaženje svih i svakog, najčešće svede na blaćenje bivše supruge (što je najgore, lažno), priča se svašta o stvarima koje te ljude uopće ne zanimaju.

Obzirom na gore opisanu situaciju, prije bi rekao da je čovjeku to bio cilj, a ne da se raspituje za razvoj djeteta."

 

 

Slican slucaj smo i mi imali, svekrva je obilazila tete u vrticu i uciteljicu nakon vrtica kad je djete odraslo za skolu.

Otisla sam na policiju pitati kakva su moja prava u svemu tome i polic. mi je rekao da je uciteljica pogrjesila sto joj je davala da gleda ocjene (kod rastavljenih roditelja onaj roditelj koji nema povjereno djete nema pravo gledat ocjhene jer je to jos jedno sredstvo ucjene) , rekli su da odem kod ravnatelja i sve prijavim jer ja imam pravo znati kako se taj razgovor odvijao. Pitala sam uciteljicu i tocno je isplivalo na povrsinu sve kako mi je intuicija i govorila citavo vrijeme ta zena je lagala, dolazila (bez moga znanja) i huskala ucitelje protiv nas roditelja i sebe trpala kao zrtvu....

vjerujte sebi i svojoj intuiciji i nedajte se onaj ko to nije prosao ne moze vam ni vjerovat

a razgovore na telefonu svedite u razumne mjerene dozvolite da to pređe u maltretiranje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

santolina,

otac i baka nisu ni približno isto. Razvedeni otac čije je dijete povjereno majci pravo i dužnosti iz roditeljske skrbi ima, a baka ih nikad nije imala.

Netočno je da roditelj nema pravo ići u školu i raspitati se o djetetu i njegovim postignućima, uključivo s ocjenama- razveden ili ne, bilo dijete povjereno onom drugom ili njemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svakome na njegovom mišljenju ali vidim da me se krivo shvatilo a sama sam kriva jer ocito nisam dovoljno potkrjepila neke stvari..

Pa bi rekla jos ponesto... taj isti otac dijeteta samnom ne zeli ni naj osnovniju komunikaciju i tako je nazalost bilo i dok smo jos bili u braku...

Isti taj otac obilazi sve institucije upravo zato da bi me oblatio po svuda,od rođenja dijeteta nikada nije pitao sto mu i dali mu sto treba, kako je, koje su njegove potrebe i navike sto ga veseli a čega se boji.. Ne jednom vec tisucu puta sam ga molila da razgovaramo...

A zasto nadzor.... zato sto dok je imao privremeno rješenje vidati djete uzimao bi ga iz vrtica bez mog znanja i dogovrora vrlo često tek nakon sto sam ga ostavila u vrticu nikada ga nebi vratio na vrijeme kasnijo bi i po nekoliko sati a da pritom mi se nije javio ni najavio da ce kasniti... Dijete je često dolazilo gladno i agresivno...tako je bilo dok je bio manji i nije govorio... sada sam govori da nece i ne zeli ici...Nikada mu nisam zabranila da ga vida i nikada nisam rekla niti jednu ruznu mu rijec.. Otac zeli bit s dijetetom sto vise kako kaze ali kad ga uzme zove za 2-3h jer on s njim nemoze... Isti taj otac je rekao i cesce to ponavlja da mi nece dati mira dok god sam ziva... Pa iz svega sto radi mislim da nije fokusiran na brigu i dobrobit djeteta vec na cistu osvetu prema meni ali zasto zato sto nisma htjela ostati u braku gdje me se pljuvalo vrjeđalo,gdje sam sve morala sama...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gringo je napisao:

Spleecho postavljate pitanja i donosite paušalne zaključke.

Ako niste roditelj ili niste bili u sličnoj situaciji naravno da nemožete znati da ona zajednička i ravnopravna skrb o djetetu, kod normalnog roditelja, a zajamčena Obz, obuhvaća i ovaj dio brige o tom istom djetetu.

 

Ali ja jesam i roditelj i SAD sam u situaciji koju navodim. Ovo drugo nažalost!

 

Recite mi da li ta briga obuhvaća odlazak tetama u vrtić i govorenje kako se mama kurva okolo (što nije istina), kako mama ne daje svome djetetu jest jer nema šta (a dijete je sasvim pristojno uhranjeno) i slične nebuloze?

Neću ni spominjati pisanje tužbi sudu kako majka ugrožava svoje dijete, pa je ista prisiljena ići kod psihijatra i parnica radi toga traje više od godinu dana, da bi ta ista psihijatrica na kraju utvrdila da s gospodinom koji "brine o svom djetetu učestalim posjetima tetama u vrtiću i sl." nije baš sve u redu.

Samo iznosim jednu od mogućnosti. A kao roditelj 8-godišnjeg dječaka koji završava 2. razred osnovne škole, sasvim dobro znam i što je ispravna briga o svom djetetu!

 

U konačnici, mislim da sam na kraju, na žalost, ipak bio u pravu glede navedenog tate u ovoj temi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da ste roditelj onda znate da ispravna briga oca oko vlastitog djeteta uključuje i obilazak pedijatra, teta u vrtiću, odlazak na informacije u školu i sl.

Na žalost isuviše je primjera gdje očevi koji su spremni skrbiti oko svog djeteta, novčano i na sve druge načine, a samo nekoliko načina sam i spomenuo, to im se onemogućava, naravno osim ovog novčanog dijela, a opet s druge druge strane ima dosta onih koji to mogu, a ne žele.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija